A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/haag-icty-zgrada-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Michael Karnavas: Ova presuda optužnica je protiv Hrvatske | Politika+
Crna kronika

HAAG: Michael Karnavas: Ova presuda optužnica je protiv Hrvatske

''Ako ne uspijemo u žalbenom postupku Hrvatska bi se mogla suočiti s tužbom BiH pred Međunarodnim sudom pravde.''

Piše: PolitikaPlus

Branitelj bivšeg predsjednika vlade Herceg-Bosne Jadranka Prlića, Michael Karnavas, ocijenio je u srijedu u Haagu kako presuda kojom je utvrđeno postojanje udruženog zločinačkog pothvata na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom predstavlja optužnicu protiv Hrvatske.

"Šokantno. Kao da nisu čuli ništa od dokaza koje je obrana izvodila. Kao da su odluku donijeli već nakon čitanja optužnice. Pitamo se što smo radili osam mjeseci s toliko svjedoka"

"Ako ne uspijemo u žalbenom postupku Hrvatska bi se mogla suočiti s tužbom BiH pred Međunarodnim sudom pravde. Ovo je optužnica protiv Hrvatske koliko se god željeli distancirati od Franje Tuđmana i Gojka Šuška", kazao je Karnavas.

On je ocijenio nesretnim što Hrvatska ovom predmetu "nije pristupila ozbiljno".

Kazao je da u žalbenoj fazi postupka "ne očekuje ništa" od Hrvatske, apostrofirajući pri tom hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića koji je kao jedan od prvih koraka otišao u BiH i ispričao se za zločine.

Samu presudu ocijenio je šokantnom.

"Šokantno. Kao da nisu čuli ništa od dokaza koje je obrana izvodila. Kao da su odluku donijeli već nakon čitanja optužnice. Pitamo se što smo radili osam mjeseci s toliko svjedoka", dodao je.

Najavio je da će se žaliti na presudu te da će Prlićeva obrana dovesti u pitanje sve što može i da će u tome biti agresivna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MICHAEL KARNAVAS, JADRANKO PRLIĆ, RATNI ZLOČINI