Crna kronika

(NE)ZADOVOLJNI: Bošnjački logoraši: Pozdravljamo osuđujuću presudu, ali kazna bi morala biti viša!

'Izražavamo nezadovoljstvo visinom izrečenih kazni s obzirom na utvrđene činjenice, ali iskreno vjerujemo da će ova nepravda biti ispravljena u drugostupanjskom postupku.'

Piše: PolitikaPlus

Udruženje logoraša iz Mostara je pozdravilo osuđujuću presudu za šestoricu nekadašnjih političkih i vojnih dužnosnika Herceg-Bosne koju je izrekao Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) koja uključuje i odgovornost za udruženi zločinački pothvat te kvalifikaciju međunarodnog oružanog sukoba, navedeno je u priopćenju koje je tim povodom dostavljeno medijima.

"Izražavamo nezadovoljstvo visinom izrečenih kazni s obzirom na utvrđene činjenice, ali iskreno vjerujemo da će ova nepravda biti ispravljena u drugostupanjskom postupku. Današnja presuda je presuda zločinačkoj politici i ona nikako nije i ne može biti presuda hrvatskom narodu", stoji u priopćenju ove bošnjačke udruge.

Ističe se kako presuda Jadranku Prliću i ostalima treba biti nezaobilazni argument svim političkim akterima i međunarodnoj zajednici u budućem uređenju političkih odnosa u BiH, a posebice u Mostaru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

icty, haag, šestorka, bošnjaci, mostar, logor