A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-varsavska-201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija uhitila pljačkaše 1,5 milijuna kuna iz Hypo banke | Politika+
Crna kronika

AKCIJA: Policija uhitila pljačkaše 1,5 milijuna kuna iz Hypo banke

Uz dvojicu neposrednih počinitelja od 22 i 29 godina policija je uhitila i 39-godišnjeg zaštitara.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka policija uhitila je skupinu pljačkaša koje sumnjiči da su u svibnju prošle godine odnijeli više od 1,5 milijuna kuna iz poslovnice Hypo banke u Novom Zagrebu.

Uz dvojicu neposrednih počinitelja od 22 i 29 godina policija je uhitila i 39-godišnjeg zaštitara, koji im je prema ranijem dogovoru predao oružje i za to dobio 300 tisuća kuna

Uz dvojicu neposrednih počinitelja od 22 i 29 godina policija je uhitila i 39-godišnjeg zaštitara, koji im je prema ranijem dogovoru predao oružje i za to dobio 300 tisuća kuna, kao i dvojicu navodnih organizatora cijele akcije starih 30 i 45 godina.

Zaštitar je zbog toga prijavljen za pomaganje u pljački, a dvojica osumnjičenih organizatora za poticanje na razbojništvo, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Svi su osumnjičenici nakon kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku.

U policiji kažu da su pljačkaši još u ožujku prošle godine od zaštitara dobili detaljne informacije o poslovnici Hypo banke u Aveniji Dubrovnik. Nakon dvojice pljačkaša sa zaštitarom su razgovarali i organizatrori koji su mu za pomoć u zločinu obećali bogatu nagradu.

Konačan dogovor "pao" je 7. svibnja 2012. kada je na parkiralištu na Vrapčanskoj cesti zaštitar razbojnicima navodno dao sve tražene podatke. U policiji ističu da je tada usuglašeno i da će se u pljačku krenuti sutradan kao i način na koji će se podijeliti novac.

Dan kasnije nešto iza 8 sati 29-godišnjak i 22-godišnjak upali su u banku u Novom Zagrebu maskirani motociklističkim kacigama. Stariji je razbojnik odmah razoružao zaštitara, dok je 22-godišnjak u zaposlenike uperio pištolj i naredio da ga odvedu do sefa. Obojica su uskoro s plijenom većim od 1,5 milijuna kuna pobjegli iz banke.

Sa zaštitarom više nisu kontaktirali, a tek dva mjeseca kasnije 29-godišnjak se s njim susreo na parkiralištu nogometnog igrališta u Vrapču i dao mu njegov dio plijena od 300 tisuća kuna, izvijestila je policija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, zagreb, hypo banka