Crna kronika

OLAKŠANJE: Jovica Stanišić u 'šoku od sreće' što je napokon slobodan

'Haški Tribunal je dokazao da može provoditi pravdu.'

Piše: PolitikaPlus

Bivši šef srbijanske službe sigurnosti Jovica Stanišić, kojeg je Haaški sud (ICTY) u četvrtak, zajedno s njegovim suradnikom Frankom Simatovićem, oslobodio optužbi za ratne zločine i BiH i Hrvatskoj, već u petak doputovat će u Beograd, izvjestili su beogradski elektronički mediji, pozivajući se na izjavu Stanišićevog odvjetnika Wayna Jordasha u Den Haagu.

Jordash je, kako se navodi, novinarima ispred ICTY-ja rekao kako je njegov klijent "u šoku od sreće" zbog oslobađajuće presude i najavio da će Stanišić već sutra otputovati za Beograd, "sretan što će se vratiti svom životu".

Tribunal je pokazao da je u stanju pravilno razmatrati dokaze i provesti pravdu. Vidjet ćemo hoće li se Tužiteljstvo (ICTY-ja) žaliti

"Haški Tribunal je dokazao da može provoditi pravdu", rekao je Stanišićev britanski odvjetnik, dodajući kako je danas "sretan dan za pravdu", navode beogradski mediji.

"Tribunal je pokazao da je u stanju pravilno razmatrati dokaze i provesti pravdu. Vidjet ćemo hoće li se Tužiteljstvo (ICTY-ja) žaliti", navode beogradski mediji Stanišićeva odvjetnika Jordasha, čija je ocjena da će ulaganje žalbe biti "vrlo teško".

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u četvrtak je nepravomoćno oslobodio Stanišića i bivšeg zapovjednika jedinice za specijalne operacije SDB-a Franka Simatovića, optužene za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH koje su počinile srpske paravojne jedinice.

Raspravno vijeće naložilo je da ih se odmah pusti na slobodu iz pritvora u Scheveningenu.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jovica stanišić, icty, haag