A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/oklahoma-tornado-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Broj poginulih u tornadima u Oklahomi popeo se na 18 | Politika+
Svijet

SNAŽNA OLUJA : Broj poginulih u tornadima u Oklahomi popeo se na 18

Od kojih je 12 odraslih osoba i šestero djece.

Piše: PolitikaPlus/Reuters/Hina

Broj poginulih u snažnim tornadima i poplavama u Oklahomi i okolici koje su tijekom prošlog vikenda ponovno poharale to područje popeo se na 18, od kojih je 12 odraslih osoba i šestero djece.

 

Tijela sedmoro osoba još uvijek su neindentificirana, objavio je u ponedjeljak voditelj tamošnje državne Službe za sudsku medicinu.

 

To je pet novih žrtava više u snažnim olujama nego što se predhodno mislilo i to nakon samo dva tjedna od smrtonosnog tornada koji je 20. svibnja poharao grad Moore na istom području, odnijevši 24 života. Taj grad je u novim olujama, praćenima snažnim vjetrom, kišom i tučom, opet pretrpio i materijalnu štetu.

 

Na područje Oklahome, u petak se obrušilo najmanje pet tornada s olujnim nevremenom koje je omelo promet u gradskoj okolici te uzrokovalo brojne poplave u gotovo cijelom području Oklahoma Cityja.

 

Mjesne vlasti izvijestile su da su tijekom vikenda iz poplava izvučeni i spašeni deseci stanovnika, ali ne i 64-godišnjak koji se automobilom nastojao probiti kroz oluju preko mosta. Njegovo tijelo pronađeno je kilometrima dalje od automobila u istočnom dijelu Oklahome.

 

Od 18 smrtno stradalih devet je iz Oklahoma Cityja, šestoro ih je stradalo u zapadnom dijelu - u El Renu i dvoje u Union Cityju, a jedna osoba na istočnom prigradskom području. Među smrtno stradalima su i trojica znanstvenika i meteorologa koji su promatrali tornada u znanstvene svrhe. Prvi puta je zabilježeno da su znanstvenici tzv. 'lovci na oluje' stradali u takvom nevremenu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poginuli, tornadao, sad