Hrvatska

SLUŽBENO: Omiš: Sitne pogreške ne utječu na izborni rezultat

'Gradsko izboro povjerenstvo u Omišu sinoć je obavilo izvid glasačkog materijala, odnosno pregled 112 nevažećih listića te je ustanovljeno da neznatne nepravilnosti na njima ne utječu na ishod glasovanja.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sitne pogreške na glasačkim listićima nisu utjecale na rezultat drugoga kruga izbora za omiškog gradonačelnika u kojemu je nezavisni kandidat Ivan Kovačić pobijedio dosadašnjeg gradonačelnika i HDZ-ovog kandidata za novi mandat Ivana Škaričića, potvrdilo je jutros Županijsko izborno povjerenstvo u Splitu.

U drugome izbornom krugu Kovačić je osvojio 49,75 posto glasova, odosno 72 glasa više od Škaričića koji je dobio 48,83 posto potpore birača, ali je 112 glasčkih listića bilo nevažećih te je Škaričić uložio prigovor.

"Gradsko izboro povjerenstvo u Omišu sinoć je obavilo izvid glasačkog materijala, odnosno pregled 112 nevažećih listića te je ustanovljeno da neznatne nepravilnosti na njima ne utječu na ishod glasovanja", izjavio je jutros za Hinu član Županijskog izbornog povjerenstva Miho Mratović.

Nakon što se na lokalnim portalima i društvenim mrežama sinoć pronijela vijest da je Škaričić uputio prigovor te da će se obaviti pregled izbornog materijala, u Omišu se ispred zgrade gradske uprave okupilo više stotina građana i prosvjedovalo protiv takvog pregleda, uzvikujući "lopovi, lopovi".

Nakon što im se Kovačić, koji se na izborima za gradonačelnika natjecao kao kandidat grupe birača, kratko obratio rekavši da će sve biti u redu te ih pozvao da se raziđu, oni su to i učinili.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SDP, omiš, ivan škaričić, ivan kovačić, HDZ, izbori