A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/haag-icty-zgrada-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prlićeva i Stojićeva obrana zatražile odgode rokova za žalbe | Politika+
Crna kronika

HAAG: Prlićeva i Stojićeva obrana zatražile odgode rokova za žalbe

Zbog toga što presuda nije objavljena na engleskom jeziku što predstavlja povredu njihovih prava.

Piše: PolitikaPlus
"Obrane smatraju da je u interesu pravde da se produlji rok za podnošenje najavi žalbi na 60 dana od dana objave engleskog prijevoda presude jer je to primjereno vrijeme za pripremu smislene najave žalbe", navodi se u podnesku dviju obrana.

Obrane bivšeg premijera vlade Herceg-Bosne Jadranka Prlića i bivšeg ministra obrane Brune Stojića zatražile su odgodu roka za podnošenje najave žalbe zbog toga što presuda nije objavljena na engleskom jeziku što predstavlja povredu njihovih prava, objavio je u četvrtak Haški sud ICTY.

"Obrane smatraju da je u interesu pravde da se produlji rok za podnošenje najavi žalbi na 60 dana od dana objave engleskog prijevoda presude jer je to primjereno vrijeme za pripremu smislene najave žalbe", navodi se u podnesku dviju obrana.

Prlićevi i Stojićevi odvjetnici smatraju da bi primjenom postojećih pravila po kojima bi najavu žalbe morali podnijeti u roku od 30 dana bila povrijeđena njihova prava na vođenje postupka na jeziku koji razumiju i prava na dovoljno vremena za pripremu obrane.

Obrane temeljem pravila Haškog suda moraju u roku od 30 dana od izricanja prvostupanjske presude najaviti žalbu i u njoj precizno navesti na koje elemente presude namjeravaju podnijeti žalbu te naknadno ne smiju nadopunjavati žalbu izvan toga okvira.

Dvije obrane u podnesku upozoravaju da je 30 dana premali rok za analizu presude koja broji 2629 stranica.

Šestorica bivših čelnika Hrvata iz BiH osudio je prošlog tjedna Haški sud na kazne zatvora od 10 do 25 godina zbog zločina nad Muslimanima tijekom rata u BiH koje su osmislili u okviru udruženog zločinačkog pothvata.

Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

haag, bruno stojić, jadranko prlić, žalba