A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/R-S/sarajevo-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

EK: Prosvjedi u Sarajevu poziv političarima da rade svoj posao | Politika+
Regija

OSVRT: EK: Prosvjedi u Sarajevu poziv političarima da rade svoj posao

'Vijeme je da se čelnici, političari i službenici obvežu da će služiti građanima, što je njihov prvi prioritet.'

Piše: PolitikaPlus

Europska komisija je u petak ocijenila prosvjede u Sarajevu kao pozive političkim čelnicima u Bosni i Hercegovini da rade u interesu građani, radi čega su i izabrani.

"Jučerašnji prosvjed bio je jasan zahtjev izabranim dužnosnicima u Bosni i Hercegovini na svim razinama da rade u interesu građana, za što su i izabrani. Vijeme je da se čelnici, političari i službenici obvežu da će služiti građanima, što je njihov prvi prioritet", izjavila je Maja Kocijančič, glasnogovornica potpredsjednice Komisije i visoke predstavnice za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Prosvjednici su u četvrtak cijeli dan prosvjedovali ispred zgrade vlade i parlamenta BiH, tražeći da usvoji zakon o jedinstvenom matičnom broju (JMBG) čime bi te brojeve dobila i novorođena djeca bez čega ne mogu ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu niti dobiti putne dokumente. Zakon je već mjesecima "na čekanju" jer se srpske i bošnjačke političke stranke ne mogu dogovoriti hoće li registracijska područja za izdavanje JMBG prelaziti međuentitetsku granicu ili ne.

Komisija ističe da na prvom mjestu ne smije biti etnička ili stranačka politika, nego da trebaju raditi ono što je posao vlade.

Blokada sjedišta vijeća ministara Bosne i Hercegovine i parlamenta okončana je u petak u ranim jutarnjim satima.

Bosanskohercegovački mediji, koji u načelu podržavaju prosvjednike, pišu kako je sve dobilo potpuno neželjeni učinak nakon što se ispostavilo da je među osobama blokiranim u sjedištu državnih institucija i oko 350 sudionika godišnje skupštine Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sarajevo, Europska komisija, prosvjed