A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/erdogan-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Erdogan se nada da će prosvjednici ubrzo napustiti Gezi | Politika+
Svijet

PREGOVORI: Erdogan se nada da će prosvjednici ubrzo napustiti Gezi

'Već dva dana razgovaramo s predstavnicima (prosvjednika) i nadam se da će sve biti u redu.'

Piše: PolitikaPlus

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan rekao je da se nada kako će prosvjednici "još večeras" napustiti park Gezi u Istanbulu, nakon obećanja da će obustaviti projekt uređenja tog parka koji je potaknuo prosvjede što potresaju zemlju.

"Nadam se da će se sve završiti do kraja dana", rekao je Erdogan u govoru u Ankari, pozivajući još jednom prosvjednike da odmah napuste park.

"Već dva dana razgovaramo s predstavnicima (prosvjednika) i nadam se da će sve biti u redu", rekao je premijer.

"Mladi ljudi, dosta dugo ste ostali (u parku) i odaslali ste svoju poruku. Ako se vaša poruka tiče parka Gezi, ona je primljena", istaknuo je premijer prosvjednicima u parku, zapitavši ih "zašto ste ovdje, budući da se radovi ne izvode?"

Kao što je učinio i tijekom noći obraćajući se glasnogovorniku prosvjednika, Erdogan je javno opetovao obećanje da se u parku neće ništa raditi dok sud ne donese konačnu odluku o njegovoj sudbini.

"Očekujemo konačnu sudsku odluku, nakon koje ćemo organizirati referendum i prihvatiti njegov ishod. Što drugo vam mogu reći?", istaknuo je.

Platforma Solidarnost za Taksim, glavna koordinacija udruga koje su zaposjele park, treba se u petak navečer službeno očitovati o zadnjim obećanjima predsjednika vlade.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turska, istanbul, erdogan, prosvjed, gazi