Svijet

NEZADOVOLJNI: Kairo: Islamisti prosvjeduju protiv sirijskog režima

Prosvjed održan pod sloganom "potpora sirijskome narodu", koji su organizirale islamističke stranke i pokreti, počeo je nakon molitve.

Piše: PolitikaPlus

Nekoliko tisuća islamista prodefiliralo je u petak Kairom prosvjedujući protiv sirijskoga režima, nakon poziva sunitskih ulema, osobito egipatskih, na džihad u Siriji.

Prosvjed održan pod sloganom "potpora sirijskome narodu", koji su organizirale islamističke stranke i pokreti, počeo je nakon molitve. U propovijedi je Mohamed al-Oreifi pozvao "na džihad u Siriji u ime Alaha". Muslimane je pozvao da se ujedine protiv neprijatelja, budući da sukobi između režima i sirijskih pobunjenika traju već više od dvije godine.

"Bog je samo jedan, a Bašar je njegov neprijatelj" i "Bašare, ubojico, nastavit ćemo borbu", skandirali su prosvjednici ističući egipatske zastave i zastave sirijske revolucije. Brojne egipatske humanitarne organizacije postavile su štandove ispred džamije na kojima su prikupljane donacije za sirijski narod.

"Danas više nego ikad dosad Egipćani sudjeluju u potpori sirijskoj revoluciji", rekao je za AFP dužnosnik egipatske organizacije za suradnju i humanitarnu pomoć Magyd Tharuat.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, islam, kairo, sirija, egipat