A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ubrzan rast troškova rada u eurozoni i EU u prvom tromjesečju | Politika+
Mojbiz

IZVJEŠĆE: Ubrzan rast troškova rada u eurozoni i EU u prvom tromjesečju

U eurozoni troškovi plaća uvećani su 1,7 posto a doprinosi na plaće za 1,4 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem 2012.

Piše: PolitikaPlus

Troškovi rada po satu u eurozoni u prvom su tromjesečju uvećani za 1,6 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, dok je njihov rast na razini Europske unije iznosio 1,9 posto, objavio je europski ured za statistiku Eurostat.

Time je rast troškova rada na godišnjoj razini ubrzao u oba bloka, budući da su u četvrtom tromjesečju lani i u eurozoni i u EU troškovi uvećani za 1,3 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije.

U eurozoni troškovi plaća uvećani su 1,7 posto a doprinosi na plaće za 1,4 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem 2012. U EU u cjelini troškovi plaća na godišnjoj razini su porasli dva posto a doprinosi na plaće za 1,9 posto.

Promatrano po pojedinim sektorima, najveći rast ukupnih troškova rada po satu u eurozoni je zabilježen u industriji, u visini 3,3 posto, a slijedi građevinski i uslužni sektor, s rastom od 1,8 odnosno 1,3 posto.

I u 27 članica EU-a prednjači sektor industrije, s rastom ukupnih troškova rada za 3,4 posto. Slijedi građevinski i sektor usluga, gdje su troškovi uvećani za po 1,7 posto.

Među zemljama članicama čijim podacima raspolaže Eurostat, najveći je godišnji rast ukupnih troškova rada po satu zabilježen u Rumunjskoj, za 8,6 posto, i u Estoniji, za 7,5 posto.

Pad ukupnih troškova zabilježen je pak u Sloveniji, od 3,8 posto, Španjolskoj, od 0,7 posto, te na Cipru i u Portugalu, od 0,5 odnosno 0,3 posto, pokazali su podaci Eurostata.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

eurozona, eurostat, europska unija, rad