A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/GENERAL-motors-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

General Motors planira uložiti 11 milijardi dolara u Kinu | Politika+
4kotača

PROIZVODNJA: General Motors planira uložiti 11 milijardi dolara u Kinu

GM planira izgraditi četiri nove tvornice, uključujući 1,3 milijardi dolara vrijedan pogon u Šangaju u kojem će se proizvoditi model Cadillac, kazali su čelnici GM-a na brifingu za novinare.

Piše: PolitikaPlus

Američki automobilski div General Motors objavio je da će do 2016. u Kinu uložiti 11 milijardi dolara u sklopu nastojanjima da preotme europskim i japanskim proizvođačima dio tržišnog udjela u segmentu luksuznih automobila.

GM planira izgraditi četiri nove tvornice, uključujući 1,3 milijardi dolara vrijedan pogon u Šangaju u kojem će se proizvoditi model Cadillac, kazali su čelnici GM-a na brifingu za novinare.

"Kina je danas ključno tržište za General Motors a tako će ostati i u budućnosti", kazao je predsjednik uprave i izvršni direktor GM-a Dan Akerson.

GM već uživa status najvećeg inozemnog proizvođača automobila u Kini u prodaji ali je dosada zaostajao u segmentu luksuznih automobila u kojem njemačke kompanije po nekim procjenama drže čak 80 posto tržišnog udjela.

Prema vlastitim je podacima GM u prvih pet mjeseci ove godine u Kini prodao rekordnih 1,33 milijuna vozila, 10,6 posto više nego u istom razdoblju lani.

Tvornica Cadillaca imat će godišnji proizvodni kapacitet od 160 tisuća vozila a proizvodnja će početi za dvije godine, kazali su čelnici američke kompanije.

"Dovest ćemo ovamo naše najkvalitetnije, premium proizvode kako bismo vidjeli kako ćemo se nositi s konkurencijom iz Europe i Japana", naglasio je Akerson.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kina, general motors, ulaganje