Hrvatska

POVEZIVANJE: Pusić: Konačna verzija predstudije izvodljivosti očekuje se 18. kolovoza

"Završna verzija predstudije izvodljivosti očekuje se 18. kolovoza", izjavila je ministrica Pusić nakon trilateralnog sastanka s Bosnom i Hercegovinom u Europskoj komisiji.

Piše: PolitikaPlus

Predstudija izvodljivosti, koju financira Europska komisija i koja treba dati odgovor na pitanje koje je najbolje rješenje za povezivanje dubrovačkog područja s ostatkom zemlje, trebala bi biti gotova 18. kolovoza, izjavila je u srijedu u Bruxellesu potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Završna verzija predstudije izvodljivosti očekuje se 18. kolovoza", izjavila je ministrica Pusić nakon trilateralnog sastanka s Bosnom i Hercegovinom u Europskoj komisiji.

U srijedu su se u sjedištu Europske komisije sastali povjerenik za proširenje Štefan Fuele, ministrica Pusić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i bosanskohercegovački ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija.

Prije toga sastanka potpisana su tri dokumenta koji će omogućiti normalan protok ljudi i robe nakon što Hrvatska za nekoliko dana postane članicom Europske unije.

Ministrica Pusić je ponovila da je predstudija izvodljivosti uzimala u obzir 11 mogućih rješenja za povezivanje hrvatskog teritorija, koji je prekinut u području Neuma, te da su u prvom nacrtu dvije varijante mosta (viseći i na stupovima) koji bi povezao kopno s poluotokom Pelješcem, ocijenjene kao najprihvatljivije rješenje.

Dodala je kako u ovom trenutku Europska komisija razmatra neke primjedbe na kriterije, koje treba uzeti u obzir i uračunati kada se bude izrađivala konačna verzija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, pelješki most, povezivanje juga, eu