A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darinko-kosor-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Darinko Kosor se priklonio Bandiću i postao predsjednik zagrebačke Skupštine! | Politika+
Zagreb

ZAVRŠENA PRIČA: Darinko Kosor se priklonio Bandiću i postao predsjednik zagrebačke Skupštine!

Predsjednik HSLS-a na kraju se ipak priklonio gradonačelniku kojeg je često žestoko kritizirao.

Piše: Ilijana Grgić, Vanja Deželić

Na konstituirajućoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine izabran je predsjednik - bit će to predsjednik HSLS-a Darinko Kosor!

KOSOR: Ova Skupština neće raditi na blokadama vlasti, neće raditi na opstrukcijama i nadam se da će biti bolja od prethodne. Kvaliteta gradskih zastupnika novog saziva garantirat će kvalitetu skupštinskih odluka, a zastupnici će odluke donositi po svojoj savjesti

Time su završena nagađanja na ovu temu, a i jasno je da se ovime HSLS, a vjerojatno i HSS, priklonio Nezavisnoj listi Milana Bandića, aktualnog gradonačelnika.

 

Riječ je o četiri zastupnika iz HSLS-a, dva iz HSS, a tu je i nestranački zastupnik Vladimir Ferdelji, koji je bio na listi HSLS-HSS-ZL. Upravo to je presudno za Milana Bandića! 

 

Kosor je izabran na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, kojeg vodi Jelena Pavičić Vukičević, s 27 glasova za, 21 zastupnik je bio suzdržan i dva protiv.Suprotno nekim tvrdnjama, HNS je glasao protiv Darinka Kosora.

 

- Ova Skupština neće raditi na blokadama vlasti, neće raditi na opstrukcijama i nadam se da će biti bolja od prethodne. Kvaliteta gradskih zastupnika novog saziva garantirat će kvalitetu skupštinskih odluka, a zastupnici će odluke donositi po svojoj savjesti - rekao je u prvom obraćanju novi predsjednik Skupštine.

 

Nagađalo se tko bi mogao zasjesti na mjesto Davora Bernardića prilično dugo, a nekako je najmanje šanse davano upravo Kosoru. Favorit je bio kandidat Milana Bandića - Davor Štern. No nije uspio.

 

 

>> Davor Štern: Na Bandićevoj sam listi - jer on završi sve što započne

 

Inače, Nezavisna lista Milana Bandića ima 17 gradskih zastupnika: Jelena Pavičić Vukičević, Ana Stavljenić-Rukavina, Sandra Perković, dr. Mirna Šitum, Davor Štern, akademkinja Vida Demarin, Sunčana Rupnik Blažeković, Marija Kalebota, Vlado Crkvenac, Dragica Nikolić, Katarina Tonković, Darko Katuša, Ratko Maričić, Ante Dodig, Mirsad Srebreniković, Bogdanka Srdić-Vulpe, Damir Jurinović.


Bandićeva lista ima 17 zastupnika, SDP njih 12, HDZ osam, HSLS četiri, HSS dva

SDP ima 12 zastupnika i to su Davor Bernardić, Martina Jović, Zvane Brumnić, dr. Damir Godec, Saša Molan, Tin Pažur, Silva Žele, Nenad Livun, Ćazim Kardašević, Dijana Pavičić Haniš, Marijan Pilaš, Dan Špicer.

HDZ će zastupati osam gradskih zastupnika: Andrija Mikulić, Margareta Mađerić, Ivan Ćelić, akademik Ivica Kosotović, Zoran Piličić, Mario Župan, Dražen Bilokapić, Ante Plazonić.

Četiri su HSLS-ovca: Darinko Kosor, Alen Ostojić, Vjekoslav Jeleč, Miroslav Polovanec. Troje ih je iz HSU-a: Davorka Vukadin Samardžić, Grgo Jelinić i Vesna Sudar.

Po dvojica su iz HNS-a Dragan Kovačević i Tomislav Stojak, a iz HSS-a Nenad Matić i Ivan Obad.

Jedan zastupnik je iz Bloka Umirovljenici zajedno Milivoj Špika, HSP-a dr. Ante Starčević Ivan Tepeš te nestranački gradski zastupnik Vladimir Ferdelji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, skupština, milan bandić, darinko kosor