Sport

KUVAJT: Alumnus nastupa na pola milijuna dolara vrijednom turniru

Riječ je o prestižnom Kuwait Mini World Futsal Club Tournamentu.

Piše: PolitikaPlus

U srpnju će se održati Kuwait Mini World Futsal Club Tournament, a malonogometni klub Alumnus iz Zagreba  ima privilegiju predstavljati Hrvatsku. Nastupit će ukupno 16 klubova iz cijelog svijeta u četiri skupine. Turnir će trajati od 6. do 26. srpnja, a nagradni fond iznosi vrtoglavih 500.000 dolara.

Presretni smo! Veliko je zadovoljstvo što smo izabrani u 16 klubova koji će nastupiti na ovako prestižnom događaju. Očekivanja su vrlo jednostavna. Želimo prezentirati u što boljem svjetlu Alumnus, futsal i Hrvatsku

Turnir se nalazi u Fifinom kalendaru i zasigurno je po jačini najkvalitetniji, a uz Alumnus nastupit će FC Erdre (Francuska), Santiago Futsal (Španjolska), Sport Colonial (Paragvaj), Muharraq (Bahrein), Pinocho (Argentina), Misr Lel Makasa (Egipat), Dabiri Tabriz (Iran), Chonburi (Tajland), Atlético Huila (Kolumbija), Al-Sadd (Katar), Kazma (Kuvajt), Al-Nasser (Saudijska Arabija), Qadsia (Kuvajt), Cardinal-Rivne (Ukrajina), City’us Tírgu-Mures (Rumunjska).

Trener Alumnusa Mićo Martić odigrao je veliku ulogu u cijeloj ovoj priči.

- Svi smo iznimno ponosni i jedva čekamo početak turnira i nadamo se da ćemo pokazati da se na hrvatskim parketima igra odličan futsal.

Nakon uspješne sezone u 1. HMNL i nedavnih uspješnih nastupa na turnirima u Novom Sadu i Beču, sudjelovanje na turniru u Kuvajtu zaista će biti kruna sezone. Predsjednik Martulaš nije krio oduševljenje.

- Presretni smo! Veliko je zadovoljstvo što smo izabrani u 16 klubova koji će nastupiti na ovako prestižnom događaju. Očekivanja su vrlo jednostavna. Želimo prezentirati u što boljem svjetlu Alumnus, futsal i Hrvatsku. Nadamo se da ćemo biti pozvani i iduće godine.

Igrač Alumnusa Matija Đulvat ovaj je tjedan bio na izvlačenju parova u Kuvajtu. Alumnus se tako našao u skupini sa španjolskim Santiago Futsalom, tajlandskim Chonburiom i kuvajtskom Kazmom.

- Sve je napravljeno na vrhunskom nivou i kao što nam je organizator više puta naglasio sve je po standardima Fife, a mislim da se oni trude i pomaknuti te standarde - rekao je Đulvat.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

futsal, alumnus, kuvajt