Zagreb

ČESTITKA: Milan Bandić čestitao sugrađanima Dan antifašističke borbe

'Antifašizam je važan dio europskoga i svjetskoga povijesnog naslijeđa i kao bitan element ugrađen u temelje modernih demokracija.'

Piše: Ivan Klarić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je svojim sugrađankama i sugrađanima Dan antifašističke borbe istaknuvši kako je antifašizam važan dio europskoga i svjetskoga povijesnog naslijeđa i kao bitan element ugrađen u temelje modernih demokracija.

"Kao vrijednost koju dijelimo sa slobodoljubivim dijelom svijeta, antifašizam je važan i konstitutivan dio i našega, hrvatskog, društva", stoji u gradonačelnikovoj čestitki Zagrepčankama i Zagrepčanima .

Bandić ističe kako je tragedija koju je svijet doživio u prošlosti, a koja je i na ovim prostorima uzela veliki danak, opomena svim generacijama da nema alternative miru, slobodi i ravnopravnosti, ako želimo društvo u kojemu čovjek može živjeti i osjećati se istinskim ljudskim bićem.

"Gradeći demokratsko i slobodno društvo na principima pravednosti, poštivanja ljudskih prava, tolerancije i solidarnosti, ujedno ispunjavamo i obvezu prema onima koji su se borili, patili i stradali u vremenima kada su ovi principi bili pogaženi. Njih se danas sjećamo s posebnim pijetetom i zahvalnošću, svjesni da predanost istinskim ljudskim vrijednostima znači svakodnevno djelovanje na njihovom potvrđivanju i promicanju" navodi u čestitki gradonačelnik Bandić i dodaje kako s tom mišlju sugrađankama i sugrađanima čestita Dan antifašističke borbe

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, Dan antifašističke borbe