A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sinjska policija podnijela 18 kaznenih prijava zbog igara na sreću | Politika+
Hrvatska

AKCIJA SREĆKO: Sinjska policija podnijela 18 kaznenih prijava zbog igara na sreću

Akcija je trajala više od mjesec dana, a rezultirala je podnošenjem 18 kaznenih prijava..

Piše: PolitikaPlus

Sinjska policija podnijela je 18 kaznenih prijava u policijskoj akciji "Srećko" koju su proveli kako bi suzbili priređivanje igara na sreću na automatima, doznaje se danas u PU splitsko-dalmatinskoj, u kojoj otkrivaju kako je tim kaznenim djelom oštećen državni proračun za nešto manje od pola milijuna kuna.

 

Akcija je trajala više od mjesec dana, a rezultirala je podnošenjem kaznenih prijava, te je provedena u više ugostiteljskih objekata na području Hrvaca, Dicma, Otoka Dalmatinskog, Sinja i Trilja.

 

Policijski službenici su 19. lipnja dovršili kriminalističko istraživanje nad 18 osoba, državljana RH, od kojih je 15 vlasnika ugostiteljskih objekata i tri odgovorne osobe registriranih tvrtki za aparate za zabavu.

 

Utvrđena je sumnja da su dogovorno kao i samostalno postavili i instalirali automate za igre na sreću u ukupno 15 ugostiteljskih objekata, te javno priređivali i obavljali igru na sreću na automatima za igre na sreću bez odobrenja Ministarstva financija, rekli su u policiji.

 

Tijekom kriminalističkoga istraživanja su obavljene pretrage više ugostiteljskih objekata i u njima oduzeto ukupno 46 automata za igre na sreću. Protiv 18 osoba je Općinskom državnom odvjetništvu podneseno 15 kaznenih prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene igre na sreću.

 

Kako je Zakonom o igrama na sreću normirano da se za priređivanje igara na sreću na automatima plaća godišnja naknada u iznosu 10.000 kuna po automatu, s obzirom na broj oduzetih automata, na ovaj način državni proračun je godišnje oštećen za oko 460.000 kuna, rekla je Antonela Lolić iz splitske policije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dicmo, sinj, trilj, igre na sreću, kockanje, igre, zakon, policija