A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/Eniko-Gyori-100.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mađarska podrška: S Hrvatskom je europska obitelj potpunija | Politika+
Hrvatska

POZITIVNO: Mađarska podrška: S Hrvatskom je europska obitelj potpunija

'Mađarska i Hrvatska susjedne su zemlje, imaju bogatu zajedničku povijest i prirodno je da pripadaju istoj političkoj zajednici.'

Piše: PolitikaPlus

Europska će obitelj biti potpunija s hrvatskim ulaskom 1. srpnja, a to će ujedno ojačati glas srednje Europe u EU-u, kazala je u petak državna tajnica u mađarskom ministarstvu vanjskih poslova Eniko Gyori.

Mađarska i Hrvatska susjedne su zemlje, imaju bogatu zajedničku povijest i prirodno je da pripadaju istoj političkoj zajednici, kazala je Gyori.

Mađari će imati koristi od prekida graničnih kontrola na mađarsko-hrvatskoj granici, kazala je Gyori, naglašavajući da je Hrvatsku lani posjetilo oko 280 tisuća mađarskih turista.

Mađarska državna tajnica potvrdila je ranije najavljenu odluku vlasti u Budimpešti da će mađarsko tržište rada biti otvoreno hrvatskim državljanima.

Hrvatski pristup Uniji osnažit će i glas srednje Europe u toj zajednici. Višegradska skupina koju čine Mađarska, Češka, Poljska i Slovačka sada može s Hrvatskom započeti suradnju unutar EU-a, kazala je Gyori.

Kada su skupine zemalja prijatelja kohezije "vodile borbu" za europski proračun 2014.-2020. godine, Hrvatska je, iako tada još bez prava glasa, bila za stolom i svojim izjavama pokazala "da samo zajedno u istom smjeru", rekla je Gyori, podsjetivši da je RH završila pregovore baš za mađarskog predsjedanja Unijom 2011.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europska unija, mađarska, Eniko Gyori