A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-turska-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija vodenim topovima rastjerala prosvjednike u Istanbulu | Politika+
Svijet

TRG TAKSIM: Policija vodenim topovima rastjerala prosvjednike u Istanbulu

Prosvjednici su se okupili na Trgu Taksim kako bi komemorirali napad policije tjedan dana ranije u Parku Gezi.

Piše: PolitikaPlus

Turska policija je upotrijebila vodene topove kako bi rastjerala tisuće ljudi koji su se u subotu vratili na Trg Taksim u Istanbulu nakon višednevnog zatišja od trotjednih protuvladinih prosvjeda bez presedana, javlja AFP.

Prosvjednici su se okupili na Trgu Taksim kako bi komemorirali napad policije tjedan dana ranije u Parku Gezi.

Pozvali su premijera Recepa Tayyipa Erdogana da podnese ostavku i skandirali "To je tek početak, nastavljamo borbu" i zatim bacili crvene karanfile u počast mrtvih, ranjenih i uhićenih tijekom policijskog suzbijanja prosvjeda.

Policija je sat i pol pozivala prosvjednike da napuste taj trg i zatim su stotine policajaca opremljenih štitovima uz pomoć vodenih topova rastjerali okupljene.

U subotu policija nije upotrijebila suzavac, čije korištenje kritiziraju udruge liječnika.

Najmanje četiri osobe su poginule i više od 7.800 je ranjeno tijekom suzbijanja ranijih prosvjeda, prema podacima Saveza liječnika Turske.

Pedesetak osumnjičenih, za koje vlasti drže da su povezani s tajnom krajnje lijevo orijentiranom organizacijom, optuženi su za terorističko udruživanja i u petak i subotu pritvoreni u Istanbulu i Ankari.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, policija, istanbul, turska