Zagreb

PORUKA: Pročitajte gradonačelnikovu čestitku u povodu Dana državnosti

'Imamo snage radom i znanjem pokrenuti pozitivne procese.'

Piše: PolitikaPlus
'Svjesni smo i izazova koji nas očekuju, gospodarske krize koja traži hitne i nedvosmislene poteze, ali bez obzira na to, imamo pravo s više optimizma gledati na budućnost. Znam, također, da imamo snage zajedničkim radom i znanjem pokrenuti pozitivne procese i, čuvajući vlastiti identitet, afirmirati se u klubu kojem po prirodi stvari pripadamo. Znam da vlastitim trudom i korištenjem svih, često skrivenih, potencijala možemo osigurati budućnost za nas i našu djecu u zemlji i gradu koje neizmjerno volimo.'

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, Čestitam vam od srca Dan državnosti Republike Hrvatske, piše gradonačelnik Milan Bandić.

 

Slaveći s ponosom ovaj dan podsjećamo se na trnovit put koji smo morali proći tijekom duge povijesti borbe za samostalnost Hrvatske, na branitelje koji su, u konačnici, najzaslužniji za ostvarenje sna kojeg su sanjale i brojne generacije naših prethodnika.

 

Okrenuti budućnosti i njenim izazovima, ne zaboravljamo vlastitu odgovornost za čuvanje i razvijanje našega zajedničkog postignuća – države koju možemo oblikovati po vlastitoj mjeri, na principima slobode, demokracije, socijalne pravde, solidarnosti, zajedništva i samopoštovanja.

 

Na današnji dan Sabor Republike Hrvatske donio je dalekosežnu odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika kao izraz volje hrvatskih građana iskazane na referendumu, odluku o samostalnosti koju je trebalo braniti od krvave agresije, a za koji dan Zagreb i formalno postaje glavni grad zemlje članice Europske unije. To je veliki put kojega trebamo biti svjesni i na njega, također, biti ponosni.

 

Svjesni smo i izazova koji nas očekuju, gospodarske krize koja traži hitne i nedvosmislene poteze, ali bez obzira na to, imamo pravo s više optimizma gledati na budućnost. Znam, također, da imamo snage zajedničkim radom i znanjem pokrenuti pozitivne procese i, čuvajući vlastiti identitet, afirmirati se u klubu kojem po prirodi stvari pripadamo. Znam da vlastitim trudom i korištenjem svih, često skrivenih, potencijala možemo osigurati budućnost za nas i našu djecu u zemlji i gradu koje neizmjerno volimo.

 

S tim uvjerenjem, i uz poziv da ponosno istaknemo hrvatske barjake, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, vama i svim hrvatskim građanima čestitam 25. lipnja - Dan državnosti Republike Hrvatske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dan državnosti, čestitka, milan bandić