A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/erdogan-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Erdogan: Turska policija ispisala 'herojsku epopeju' | Politika+
Svijet

POHVALE: Erdogan: Turska policija ispisala 'herojsku epopeju'

'Naše policijske snage uspješno su položile ispit iz demokracije.'

Piše: PolitikaPlus

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je ocijenio da je turska policija, na udaru kritika iz cijelog svijeta zbog iznimno nasilnog gušenja protuvladinih prosvjeda posljednjih tjedana, ispisala "herojsku epopeju".

"Turska policija ispisala je herojsku epopeju... Naše policijske snage uspješno su položile ispit iz demokracije", izjavio je Erdogan u policijskoj školi u Ankari.

U svom govoru ponovno je spomenuo neke zemlje Europske unije koje su osudile policijsku represiju u Turskoj, posebice Njemačku.

"Naša policija našla se pod paljbom, a odgovorila je suzavcima i vodenim topovima. Ako (te zemlje) zavire u 'acquis communautaire' vidjet će da je to najprirodnije pravo policije... koja je reagirala suzdržano i hladne glave", dodao je Erdogan.

U proturežimskim prosvjedima koji su buknuli 31. svibnja poginule su četiri osobe, troje prosvjednika i policajac, a 8.000 je ozlijeđenih.

Prema procjeni policije, diljem Turske prosvjedovalo je 2,5 milijuna ljudi. Erdoganova vlada na čelu je Turske od 2002. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, turska