Kultura

VUKOVAR: Umjetnici iz 50 zemalja na Svjetskim umjetničkim igrama u Hrvatskoj

'Grad Vukovar je među prvima prepoznao vrijednost i plemenitu ideju Svjetskih umjetničkih igara. S Glavnim uredom igara surađuje već tri godine.'

Piše: PolitikaPlus

Više od 500 umjetnika iz 50 zemalja svijeta sudjelovat će od 29. lipnja do 10. srpnja na 1. svjetskim umjetničkim igrama koje će se pod geslom "Hrvatska u EU, svijet u Hrvatsku" održati u Zagrebu, Vukovaru, Umagu i Ludbregu, najavljeno je na konferenciji za novinare u vukvarskoj Gradskoj upravi.

Svjetske umjetničke igre održavat će se svake druge godine u drugoj državi, a ove će se godine, kako je najavio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, otvoriti u Vukovaru u subotu, 29. lipnja.

"Grad Vukovar je među prvima prepoznao vrijednost i plemenitu ideju Svjetskih umjetničkih igara. S Glavnim uredom igara surađuje već tri godine, a zajedno smo u Vukovaru već organizirali dvije umjetničke slikarske kolonije i keramičku koloniju", rekao je Sabo.

Igre će pratiti izložbe slika, skulptura, keramike, nakita i fotografija, bit će organizirani književni susreti, glazbeno-scenski nastupi i modne revije, a u Vukovaru će nastupiti više od 200 umjetnika iz Hrvatske, Kolumbije, Malezije, Meksika, Novog Zelanda i Crne Gore.

Organizator i intelektualni vlasnik projekta je organizacija sa sjedištem u Hrvatskoj - Svjetske umjetničke igre - World Art Games (WAG).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

svjetske umjetničke igre, vukovar, europska unija