A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/crkva-108.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka nadbiskupija od danas prisutna i na Facebooku | Politika+
Zagreb

INTERNET: Zagrebačka nadbiskupija od danas prisutna i na Facebooku

'Donedavno je internet smatran dijelom života u koji povremeno ulazimo, no otkad postoje 'pametni telefoni' stalno je s nama, gotovo kao ambijent našega života i novi, esencijalni kontekst.'

Piše: PolitikaPlus

Kako bi se približila vjernicima i na Internetu kao nezaobilaznom mediju današnjice, Zagrebačka nadbiskupija od danas je prisutna i na Facebooku, a s istim ciljem ovih je dana preoblikovala i svoju mrežnu stranicu.

Donedavno je internet smatran dijelom života u koji povremeno ulazimo, no otkad postoje 'pametni telefoni' stalno je s nama, gotovo kao ambijent našega života i novi, esencijalni kontekst, rekao je mons. Nedjeljko Pintarić na današnjoj konferenciji za novinare.

Internet nije samo običan instrument komunikacije, nego i kulturalni okoliš koji određuje stil razmišljanja, a izazov Crkve je ne samo dobro ga upotrijebiti, nego i vidjeti kako živjeti u vremenima mreže, biti povezan, ali prirodan, etičan i duhovan, ustvrdio je mons. Pintarić, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola. Po njegovim riječima, to je izazov edukativne i pastoralne naravi, a i u toj se tehnologiji potvrđuje vlast duha nad materijom.

Stručni suradnik projekta Davor Trbušić podsjetio je da je i papa Benedikt XVI. govorio o digitalnom svijetu kao "platformi za širenje radosne vijesti i promicanje evanđelja", a u prilog uvođenju Facebook stranice idu i statistički podaci. Naime dvije trećine korisnika Interneta odlazi društvene mreže, te su stranice uvijek u vrhu posjećenosti, a Facebook je medij koji je najbrže od svih ostalih medija privukao veliki broj korisnika, njih sto milijuna u devet mjeseci.

Cilj je putem Facebooka ojačati dvosmjernu komunikaciju, otvoriti se javnosti i doprinijeti pozitivnoj slici cjelokupne crkve, istaknuo je Trbušić.

Svakodnevno će se davati dvije do tri objave, korisnike će se pozivati na interakciju, 'lajkanje', nagradne igre, a planira se i uvesti You Tube kanal povezan s Facebook stranicom.

Preuređeni portal Zagrebačke nadbiskupije donosi, među ostalim, prikaz zagrebačkih župa, kojih je više od dvije stotine, adresar župnika, crkvenih medija i izdavača, pastoralni kalendar, pregled nadbiskupovih propovijedi i knjiga, dokumente, pravilnike, prikaz hrvatskih svetaca i blaženika, kalendar događanja te Bibliju 'online'.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Zagrebačka nadbiskupija, FACEBOOK