A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-zastava-fb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovnik i brojni gosti slave ulazak Hrvatske u Europsku uniju | Politika+
Hrvatska

ZABAVA: Dubrovnik i brojni gosti slave ulazak Hrvatske u Europsku uniju

Točno u ponoć dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić počastio je pjenšcem okupljene građane te brojne goste.

Piše: PolitikaPlus

Programom "Dubrovnik slavi ulazak Hrvatske u EU" Dubrovčani kao i brojni gosti proslavili su večeras ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Točno u ponoć dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić počastio je pjenšcem okupljene građane te brojne goste

Program je započeo nastupom na Stradunu Brass banda "Ostensjo janitsjar" iz norveškog grada Osla u Kneževom dvoru. Nastupio je i dubrovački simfonijski orkestar kojim je ravnao dirigent Ivan Josip Skender, a solisti su bili sopranistica Nikolina Pinko, bariton Matija Mejić, te klaviristica Najira Asatryan, a izvedena su dijela Mozarta, Srkočevića i Tijardovića.

Potom je, također u Kneževom dvoru, uslijedio nastup učenika Umjetničke škole Luke Srkočevića pod nazivom "Dubrovački đir Europom". Ispred Crkve sv. Vlaha nastupio je folklorni ansambl Ninđo, a program je završio nastupom mješovitog zbora Libertas koji je program završio Bethovenovom "Odom radosti".

Točno u ponoć dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić počastio je pjenšcem okupljene građane te brojne goste. Naglasio je kako je Dubrovnik europski centar te da ne treba ići ni u Zagreb niti u Bruxelles, već biti samo svoj.

"Mi našu kuluturu i naš način života nosimo od 13. stoljeća i Dubrovnik živi malo bolje nego značajniji dio Hrvatske i značajniji dio Europe upravo zato što smo to naslijedili", poručio je Vlahušić.

Također, točno u ponoć na graničnom prijelazu Karsovići između Hrvatske i Crne Gore na ulasku u Hrvatsku postavljena je tabla sa oznakom Europske unije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europska unija, slavlje, dubrovnik