Mojbiz

SOCIJALNI DIJALOG : Europska konfederacija sindikata podsjeća Vladu RH na dijalog

Podsjeća na važnost uključivanja socijalnih partnera u javnu raspravu o zakonskim prijedlozima

Piše: PolitikaPlus

Europska konfederacija sindikata,u priopćenju objavljenom danas, pozdravlja pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, ali istodobno skreće pozornost na potrebu daljnjeg napretka u provođenju reformi, te posebno jačanja socijalnog dijaloga.

 

- Hrvatski radnici već su više godina putem svojih sindikata uključeni u europski sindikalni pokret. Drago mi je što su od danas i građani Europske unije. Hrvatski građani trebali bi imati koristi od svih prava kojima težimo unutar našeg europskog socijalnog modela, rekla je glavna tajnica ETUC-a.Bernadette Ségol.Is

 

to tako Europska konfederacija sindikata podsjeća Vladu RH na važnost uključivanja socijalnih partnera u javnu raspravu o zakonskim prijedlozima od samog početka procesa, te izražava žaljenje što Vlada RH nije slijedila takav pristup prilikom nedavnog donošenja Zakona o suradnji Hrvatskog sabora i Vlade RH u europskim poslovima.

 

Pozivali su  Vladu RH da osigura istinski i sadržajni dijalog sa socijalnim partnerima. Europska konfederacija sindikata također ponavlja svoju ranije izraženu podršku slobodnom kretanju radnika unutar EU, odnosno apel državama članicama da ne uvode prijelazna razdoblja i ograničenja za hrvatske radnike.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vladarh, radnici, vlada, Sindikat