Zagreb

ULAZAK U EU: Zagreb Beču poklonio svečani koncert Zagrebačke filharmonije

Održan je i zasebni sastanak gradonačelnika, na kojemu je bilo riječi o uspješnoj suradnji.

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus

U povodu hrvatskoga ulaska u Europsku uniju u bečkoj Gradskoj vijećnici sinoć je održan svečani koncert Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja i uz nastup pijanistice Martine Filjak.

 

Svečani koncert plod je suradnje dviju prijateljskih država, održan je pod pokroviteljstvom austrijskog predsjednika Heinza Fischera i hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, u suradnji s gradonačelnicima Beča i Zagreba, Michaela Haeupla i Milana Bandića koji su svi i nazočili koncertu.

 

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Pavla Dešpalja izvela je Sambu da Camera Ive Josipovića, Koncert za klavir i orkestar u G-duru Mauricea Ravela sa solisticom Martinom Filjak te 41. simfoniju u C-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.

 

Istoga dana, također u Gradskoj vijećnici, održan je i zasebni sastanak gradonačelnika Zagreba i Beča, na kojemu je bilo riječi o uspješnoj dosadašnjoj suradnji koja datira iz 2000., te posebno o budućoj suradnji dvaju prijateljskih gradova u kontekstu zajedničkog članstva u Europskoj uniji.
Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, beč, zagrebačka filharmonija