A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/granicni-prijeza-guzva-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kod Metkovića zastoji kamiona koji preko Neuma idu na jug Hrvatske | Politika+
Hrvatska

PROBLEMI: Kod Metkovića zastoji kamiona koji preko Neuma idu na jug Hrvatske

Iz Ureda granične policije u Neumu objašnjeno je da je problem nastao nakon ulaska Hrvatske u EU zbog promjene carinskog režima prijevoza roba kroz teritorij BiH.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

Tijekom dana stvorila se kolona iz pravca Metkovića prema Neumu s kamionima koji prevoze robu biljnog i životinjskog podrijetla namijenjenu hrvatskome jugu.

Iz Ureda granične policije u Neumu objašnjeno je da je problem nastao nakon ulaska Hrvatske u EU zbog promjene carinskog režima prijevoza roba kroz teritorij BiH. Svaki kamion koji prevozi robu prema Dubrovniku na ulazu u BiH mora se zapečatiti. Pečati se kontroliraju na graničnim prijelazima Klek i Zaton Doli, a ispravnost plombi provjeravaju hrvatski carinici.

Direktor Granične policije Vinko Dumančić objasnio je da će se situacija normalizirati i da u popodnevnim satima nije bilo gužvi na graničnim prijelazima zbog dobre organiziranosti službenika carine i granične policije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

granica, eu, hrvatska, neum, bih