Sport

REZOLUTAN: Ivo Baldasar: Amerikanci su dali smiješnu ponudu za preuzimanje Hajduka - odbio sam ih!

'Ostali bi bez Hajduka i bili u minusu 30 milijuna kuna!'

FOTO: Facebook
Piše: PolitikaPlus/Sportske novosti

Američki investitori su na kraju mnogo pričali, a malo toga bili spremni uraditi i Grad Split ih je odbio - ništa od preuzimanja Hajduka!

Tražili su da Grad plati kredit od 30 milijuna kuna kredita, da Grad prizna dug od 75 milijuna kuna za stadion i da iz portfelja damo 51 posto dionica

- Došli su, dakle, Amerikanci predvođeni odvjetnikom Michaelom Gloverom, bio je tu i gospodin Suh, ali samo u početku. Sastanak smo imali u uredu, drugi u hotelu le Meridien Lav. Nakon početnih pregovora zamolio sam ih da formaliziraju ponudu na papir. Napravili su tri ponude koje nisu formalne, nego samo dane na uvid. Prve dvije su govorile o povijesti Hajduka i tumačili su zašto je Hajduk u problemima. Zamolio sam ih da to preskočimo. Treća ponuda je ona na kojoj su oni ostali kao da je važeća i s kojom su izašli u javnost i dali svoje objašnjenje kroz medije - rekao je za Sportske novosti gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

Nakon što se konzultirao s nekoliko stručnjaka, predsjednikom uprave Hajduka Marinom Brbićem, Brankom Ramljak te Jakom Andabakom i dijelom većih dioničara odgovorio im je prilično detaljno.

- Telefonom sam im javio, obzirom se radi o neformalnoj ponudi, da je odgovor negativan. I nisam zatvorio pregovore. Rekao sam im da ne možemo prihvatiti ovu ponudu grupe američkih investitora - kazao je.

Potom je otkrio o kakvoj se ponudi radi i zašto ju je morao odbiti.

- Rekli su da traže 51 posto dionica Hajduka za oko 230 milijuna kuna. Izgleda u startu atraktivno, no ona u načelu glasi ovako. Dat ćemo 20 milijuna kuna za 51 posto dionica Grada Splita. A tek potom će oni u pet godina doći ulaganjima do iznosa od 230 milijuna kuna. Međutim, traže da Grad plati kredit od 30 milijuna kuna kredita, da Grad prizna dug od 75 milijuna kuna za stadion i da iz portfelja damo 51 posto dionica. Znači, ostali bi bez Hajduka i bili u minusu 30 milijuna kuna. Plus, do kraja, 105 milijuna jer bismo priznali da smo dužni Hajduku za stadion.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

investicije, hajduk, ivo baldasar