A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pirotehnicari-strajk-fb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mudrinićev HUP odbija dogovor, želi da pirotehničarima ostane sramotno niska plaća! | Politika+
Tvrtke

KAMEN SPOTICANJA: Mudrinićev HUP odbija dogovor, želi da pirotehničarima ostane sramotno niska plaća!

Vlast i sindikati su pronašli zajednički jezik, ali poslodavci su sve uništili.

Piše: PolitikaPlus

Poslodavci nisu prihvatili novi prijedlog iznesen na pregovorima sindikata pirotehničara i predstavnika poslodavaca, koji se održavaju uz posredovanje ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića, ravnateljice Ureda Vlade RH za razminiranje Dijane Pleštine i ravnatelja HCR-a Dražena Jakopeca, a pregovori bi se trebali nastaviti u petak kasnije poslijepodne ili navečer, izjavio je Tomislav Kiš, glavni tajnik Novog sindikata.

Današnji prvi krug pregovora prošao je bez dogovora. Svi su se uspjeli složiti osim Hrvatske udruge poslodavaca koja je odbacila prijedlog

Današnji prvi krug pregovora prošao je bez dogovora. Svi su se uspjeli složiti osim Hrvatske udruge poslodavaca koja je odbacila prijedlog. Kiš je najavio da će se u 14 sati održati odvojeni sastanak ministarstva s poslodavcima, a zatim kasnije poslijepodne ili navečer trebali bi se nastaviti pregovori.

"Za razliku od sindikata koji su izrazili spremnost da ono što je jučer predloženo provedu i u djelo.... poslodavci to nisu prihvatili", rekao je Kiš novinarima ispred zgrade ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

On je kazao da je sindikat održao konzultacije sa svojim članovima te da je zaključeno da je to prvi ozbiljan prijedlog. "Mi smo jutros održali konzultacije s našim članovima i s obzirom da je to bio prvi ozbiljan prijedlog s kojim smo se otprilike ozbiljno približili svojim zahtjevima, mi smo u ime razuma odlučili popustiti i dobiti kolektivni ugovor uz ove određene garancije koje su u ovom času nama čak i važnije..."

Pojasnio je da su iznesena dva prijedloga: popodnevni koji su prihvatili poslodavci, a sindikati nisu i prijedlog iznesen tijekom večeri.

Poslodavci nisu pristali na povećanje plaća pirotehničarima, žele da ostane sve po starom

Pirotehničari su u štrajku već deseti dan, a u četvrtak navečer je iznesen novi prijedlog poboljšanja materijalnog statusa pirotehničara u vidu povećanja osnovne plaće i plaće za vrijeme kada pirotehničari ne rade.

Predstavnici Vlade RH, sindikata i poslodavaca slažu se da je potrebno donijeti novi Kolektivni ugovor kojim će se regulirati cijena rada pirotehničara u Republici Hrvatskoj, spriječiti nelojalna konkurencija i daljnje srozavanje standarda pirotehničara.

Kiš je rekao da poslodavci nisu pristali na povećanje plaća pirotehničarima te da oni žele da ostane sve po starom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poslodavci, štrajk, pirotehničari, prosvjed