A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dinamo-maksimir-110.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Izvršni odbor HNS-a: Hrvatska - Belgija igrat će se u Zagrebu | Politika+
Sport

ODLUKA: Izvršni odbor HNS-a: Hrvatska - Belgija igrat će se u Zagrebu

Predsjednik HNS-a Davor Šuker zbog zdravstvenih poteškoća nije nazočio sjednici koja bi obilježila godinu dana njegovog rada na čelu Saveza, no i bez njega je 14 prisutnih članova IO-a pod vodstvom izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića odradilo sjednicu.

Piše: PolitikaPlus

U zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton danas je održana 24. sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Predsjednik HNS-a Davor Šuker zbog zdravstvenih poteškoća nije nazočio sjednici koja bi obilježila godinu dana njegovog rada na čelu Saveza, no i bez njega je 14 prisutnih članova IO-a pod vodstvom izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića odradilo sjednicu.

Nakon što su izbornik Igor Štimac i direktor reprezentacija Zorislav Srebrić podnijeli izvještaj o prethodnim nastupima hrvatske A selekcije, koji je u potpunosti usvojen od strane članova IO-a, prešlo se na razgovor o sustavu natjecanja u sezoni 2014./15.

Izvršni odbor donio je odluku kako će Prva liga ostati pri brojci od 10 klubova, a sustav popunjavanja ostat će isti - jedna momčad direktno će ispasti, a devetoplasirana će igrati dodatne kvalifikacije s doprvakom 2. HNL. Druga liga ostat će jedinstvena i brojit će 12 klubova, a tri treće lige brojat će do 18 klubova.

Izvršni predsjednik Damir Vrbanović je naglasio važnost još jedne odluke: "Uveli smo po prvi puta mogućnost igranja tzv. B momčadi profesionalnih klubova koji bi zavisno o svojim resursima imali mogućnost prijaviti momčad u odgovarajuću treću ligu. Mogu napredovati do druge lige, ne mogu jasno u prvu, a ako bi se momčadi našle u istom stupnju natjecanja, B momčad ne bi mogla nastupati."

Klubovi će moći prijaviti B momčad do 20. srpnja, a oni koji će eventualno htjeti prijaviti takvu momčad u budućnosti, moći će se priključiti od županijskih natjecanja.

Izvršni odbor je zbog rokova Fife morao donijeti odluku o domaćinstvu utakmice s Belgijom protiv koje će se igrati na Maksimiru:

"Igra se u Zagrebu, to je jedino moguće rješenje. Zbog velikog interesa to je utakmica visokog rizika, a to automatski znači koje sve uvjete stadion mora zadovoljavati što trenutno ima samo Maksimir. To ne prejudicira odluke u budućnosti, čim se stvore uvjeti u Splitu, Osijeku i drugim gradovima."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

belgija, hrvatska, hns, izvršni odbor, maksimir