Komentari

PORAZ VLADAJUĆIH: Dužnost građana je da referendumom spriječe davanje autocesta u koncesiju!

Vlast je priznala da nije sposobna učiniti ništa produktivno, a ispaštat će isključivo građani.

Piše: Vanja Deželić

Autoceste u Hrvatskoj bi prema odluci Vlade do kraja godine trebale otići u koncesiju. Riječ je o autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (Zagreb-Goričan, Zagreb-Lipovac-Osijek i Bosiljevo-Ploče) i Autocesta Rijeka Zagreb, a država bi trebala ubrati između 2,4 i 3,2 milijarde eura. Naravno, građani su pobjesnili, jer platili su izgradnju autocesta, a sad bi ih netko trebao dobiti ispod cijene - zbog čega se priprema referendum!

 

>> Ljubo Jurčić: Monetizacija autocesta i prodaja državne imovine vode državu u likvidaciju!

 

>> Predsjednik Ivo Josipović: Monetizacija autocesta potez je iz nužde

 

>> Svi protiv Vlade: Sindikati i poslodavci protiv monetizacije autoceste

 

Ukupni dug za autoceste iznosi oko 30 milijardi kuna, a iduće godine na naplatu stiže 6,6 milijardi kuna. Sindikalci i poslodavci predlažu da se to financira prodajom dionica HAC-a i ARZ-a građanima ili da se dug reprogramira i pokrije dugoročnim kreditom.


Građani su vlasnici autocesta i iznimno je opasno u njihovo ime donositi još jednu štetnu odluku. Kako izgleda stanje stvari, to bi mogla biti kap koja prelijeva čašu jer previše je loših odluka doneseno

- Kroz monetizaciju se zapravo rasprodaju HAC i ARZ kako bi se kratkoročno premostili dugovi i pobrali predizborni bodovi. Ako Vlada do 15. srpnja ne odustane od monetizacije autocesta, formirat ćemo stožer i početi prikupljati potpise za referendum o davanju autocesta u koncesiju - najavilo je bipartitno socijalno vijeće za promet.

Podršku građana imaju, baš kao i vodećih ekonomskih stručnjaka. Tako je već na društvenim mrežama osvanula grupa pod nazivom "Referendum protiv davanja autocesta u koncesiju".

- Ova stranica služi za organiziranje građanki i građana u svrhu prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma na kojem bi se vlasnike autocesta, a to su građanke i građani pitalo jesu li za davanje autocesta u koncesiju - tvrde administratori.

Upravo tako i jest, građani su vlasnici autocesta i iznimno je opasno u njihovo ime donositi još jednu štetnu odluku. Kako izgleda stanje stvari, to bi mogla biti kap koja prelijeva čašu jer previše je loših odluka doneseno. Naravno, u očima vladajućih, ali i predsjednika koji čvrsto stoji uz praktički svaku kontroverznu odluku vlasti, to je potrebno učiniti.

- Očito je proračun prazan, očito postoji potreba da se vrate zaduženja koja su učinjena. Je li to sada najbolji sporazum to ne mogu govoriti - ne znam detalje, ali očito je riječ o potezu iz nužde - izjavio je predsjednik Ivo Josipović.

Svi znamo na koji način su prodana INA, Telekom i banke, kao što znamo i da je na autocestama nestalo na milijarde kuna. Odgovarat neće nitko, ispaštat će narod

Time se priznaje poraz, još jednom se dokazuje da ova vlast nije sposobna učiniti ništa što ne bi bilo tko od nas mogao. Najlakše je prodavati i ubirati poreze, ali proizvodnje nema, pokrenuti nju bio bi pravi potez, bio bi pravi uspjeh.

- Monetizacija autocesta, a posebno izjava ministra Linića je ništa drugo no stečajni postupak koji vodi državu u likvidaciju. Hrvatska realnost je takva da i sve kad bi prodali svu državnu imovinu, ne bi mogli pokriti niti pola našeg duga. Na ovaj način se ne rješavaju dugovi. Hrvatski se dugovi, ponavljam, ne mogu riješiti niti prodajom imovine niti monetizacijom autocesta nego povećanjem proizvodnje - pojasnio je ekonomski analitičar, profesor i bivši ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

Svi znamo na koji način su prodana INA, Telekom i banke, kao što znamo i da je na autocestama nestalo na milijarde kuna. Odgovarat neće nitko, ispaštat će narod. Ili će ovaj put narod nešto odlučiti i kazati...

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

referendum, vlast, monetizacija, koncesija, promet, autocesta