A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/oruzje.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na sjeveru BiH otkriveno golemo ilegalno skladište oružja | Politika+
Regija

ISTRAGA: Na sjeveru BiH otkriveno golemo ilegalno skladište oružja

Pripadnici državne policijske agencije SIPA-e i istražitelj Tužiteljstva BiH, po nalogu Tužiteljstva BiH, izvršili su pretragu na lokalitetu sela Kaloševići.

Piše: PolitikaPlus

Istražitelji su nedaleko od Tešnja na sjeveru BiH otkrili golemo ukopano ilegalno skladište oružja, u kojem je više stotina projektila i ručnih bacača zaostalih iz proteklog rata, a zbog veličine skladišta istraga će se nastaviti i sljedećih dana, izvijestili su mediji u BiH, pozivajući se na službene izvore.

Dosad je pronađena iznimno velika količina ručnih bacača i eksploziva, a na mjestu pronalaska iskopano je i više stotina komada minsko-eksplozivnih sredstava

Pripadnici državne policijske agencije SIPA-e i istražitelj Tužiteljstva BiH, po nalogu Tužiteljstva BiH, izvršili su pretragu na lokalitetu sela Kaloševići u blizini Tešnja i tamo pronašli veliku količinu oružja i protuoklopnih eksplozivnih sredstava.

"Dosad je pronađena iznimno velika količina ručnih bacača i eksploziva, a na mjestu pronalaska iskopano je i više stotina komada minsko-eksplozivnih sredstava", stoji u priopćenju državnog Tužiteljstva BiH.

Budući da dokazi ukazuju na to da se na tome mjestu nalazi velika količina oružja, akcija Tužiteljstva BiH i SIPA-e nastavit će se sljedećih dana.

Na terenu su i pripadnici Inženjerskog i Deminerskog bataljuna Oružanih snaga BiH, koji iskapaju i skladište pronađeno oružje i vojnu opremu, nakon čega će se pristupiti vještačenju pronađenih dokaza.

Po navodima medija, policijski djelatnici SIPA-e osiguravaju lokaciju, a Tužiteljstvo BiH i SIPA-e nastavljaju istragu u pravcu otkrivanja odgovornih za skrivanje pronađenog oružja.

Tešanj se za vrijeme rata nalazio pod nadzorom Armije BiH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tešanj, armija bih, oružje