Mojbiz

BIROKRATSKI: Hajdaš Dončić prosvjednicima: Infrastruktura se svuda plaća!

'Molim da se prije bilo kakvih prosvjeda pogleda zakon i europske direktive koji jasno kažu da se infrastruktura plaća i da nema dodatnih popusta za lokalno stanovništvo.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je, komentirajući najave prosvjeda zbog naplate tunelarine za tunel Sv. Ilija, da se infrastruktura svuda plaća.

Molim da se prije bilo kakvih prosvjeda pogleda zakon i europske direktive koji jasno kažu da se infrastruktura plaća i da nema dodatnih popusta za lokalno stanovništvo, rekao je.

Ministar Hajdaš Dončić je bio na svečanosti obilježavanja početka rada novoga pristaništa kontejnerskoga terminala Brajdica, projekta vrijednog oko 30 milijuna eura, koji je ostvaren u sklopu Rijeka Gateway projekta modernizacije riječke luke.

Na pitanje kako je moguće da će se uskoro otvoriti dionica riječke obilaznice od Sv. Kuzme do Križišća, kad još traju radovi, ministar je rekao da će ona biti privremeno otvorena za par dana, bez svečanoga otvaranja, a da se kompletan završetak očekuje za dva do tri mjeseca.

Podsjetio je da su Hrvatske ceste imale velikih problema radi izvođača Konstruktora koji je otišao u stečaj. Sada je nadljudskim naporom tvrtke Vijadukt i Hrvatskih cesta ta dionica završena u rekordnom roku od trenutka preuzimanja posla od građevinskih tvrtaka koje su radile na toj dionici, rekao je.

Naglasio je da će dionica biti puštena u promet bez svečanoga otvaranja, a za mjesec-dva završena te da to ne ovisi o tome imamo li novaca, nego zapravo ovisi o problemima koje ima građevinski sektor u Hrvatskoj. To svi znamo i tu istinu trebamo priznati, dodao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

siniša hajdaš dončić, tunel, prosvjed