A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ina-215.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slavko Linić: U pregovorima s MOL-om riješiti pitanje plinskog biznisa i ulaganja | Politika+
Energetika

NOVI KRUG: Slavko Linić: U pregovorima s MOL-om riješiti pitanje plinskog biznisa i ulaganja

''Prvo treba pričekati da završe pregovori.''

Piše: P/H


"Najteži dio razgovora će uvijek biti plinski biznis, koji je nanio enormnu štetu i, u biti, još uvijek ne znamo što će biti s tim, a što je na neki način vezano i za presudu Sanaderu. Očekujem da će razgovori biti vrlo teški, ali oni moraju dati odgovore na ta pitanja."

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da očekuje da će pregovori s mađarskim MOL-om o izmjenama dioničarskog ugovora za Inu biti teški, ali da moraju dati odgovor na pitanja plinskog biznisa i ulaganja.

"Prvo treba pričekati da završe pregovori", kazao je Linić novinarima u Hrvatskom saboru na upit kako će se riješiti upravljačka prava u Ini.

"Želim čuti kako će se uopće postaviti načela za pregovore, ali ako govorimo o Vladi, njezin je interes izmjena dioničkog ugovora i vratiti se na početak - ulaganje u naftna i plinska polja i u dvije rafinerije. Najteži dio razgovora će uvijek biti plinski biznis, koji je nanio enormnu štetu i, u biti, još uvijek ne znamo što će biti s tim, a što je na neki način vezano i za presudu Sanaderu. Očekujem da će razgovori biti vrlo teški, ali oni moraju dati odgovore na ta pitanja", rekao je Linić.

Na pitanje je li Vlada oformila pregovarački tim, ministar financija nije odgovorio.

"To morate pitati predsjednika i potpredsjednika Vlade, jer to nije resor ministra financija, nego ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Samo sam rekao ono što smatram da treba učiniti, a u same pregovore nisam uključen", kazao je Linić.

Kako je danas objavio "Poslovni dnevnik", Vlada namjerava idući tjedan raspustiti stari pregovarački tim za razgovore s MOL-om oko izmjena dioničarskog ugovora za Inu te imenovati novi tim pregovarača.

Prema pisanju tog dnevnika, u novom bi pregovaračkom timu bili ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, a imao bi i posebne savjetnike i to bi bili član Uprave Ine Davor Mayer, te Siniša Petrović, savjetnik premijera Zorana Milanovića i predsjednik Nadzornog odbora Ine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

plisnki biznis, mol, prirodni plin