A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/djecji-vrtic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prosvjed zaposlenika vrtića u Hrvatskoj Kostajnici: Stanje je dramatično! | Politika+
Hrvatska

PROSVJEDI : Prosvjed zaposlenika vrtića u Hrvatskoj Kostajnici: Stanje je dramatično!

Već tri godine nije riješeno pitanje financiranja vrtića, za čiji je rad potrebno oko šest milijun kuna godišnje

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus/Hina

Kako bi upozorili na dramatično stanje u dječjem vrtiću Krijesnica u Hrvatskoj Kostajnici, svih sedam zaposlenika vrtića danas je prosvjedujući s transparentima prošlo kroz grad te se zaustavilo ispred Gradske vijećnice, gdje ih je primio gradonačelnik Tomislav Paunović.

 

Već tri godine nije riješeno pitanje financiranja vrtića, za čiji je rad potrebno oko šest milijun kuna godišnje. U gradskom proračunu nema dovoljno novca niti za plaće djelatnika gradske uprave

Već tri godine nije riješeno pitanje financiranja vrtića, za čiji je rad potrebno oko šest milijun kuna godišnje. U gradskom proračunu nema dovoljno novca niti za plaće djelatnika gradske uprave, iz državnog je proračuna prije dvije godine vrtiću upućena jednokratna financijska potpora, Sisačko-moslavačka županija povremeno pomaže, ali ne može preuzeti financiranje vrtića, tako da zaposleni potražuju desetak plaća.

 

"Ako se ništa ne riješi, nakon kolektivnog godišnjeg odmora nećemo moći otvoriti vrata za tridesetero djece jer više ne možemo čekati. Djelatnici ne mogu preuzeti odgovornost za zatvaranje gradske ustanove, a to ne želi niti Grad", rekla je ravnateljica vrtića Nives Seibert.

 

Gradonačelnik Paunović obrazložio je prosvjednicima da Grad ne može financirati vrtić jer ne prima nikakvu potporu države. Sudbina vrtića naći će se na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća 31. srpnja, kada se očekuje konačna odluka o njegovoj sudbini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krijesnica, prosvjedi, kostajnica, vrtići