Hrvatska

STUDENTI: Dodijeljeno 20 stipendija 'Croatian Scholarship Funda' iz Kalifornije za maturante iz Hrvatske i BiH

Izabrani stipendisti su proglašeni najboljima između stotinjak prijavljenih.

Piše: PolitikaPlus

Najveća iseljenička zaklada za stipendiranje nadarenih studenata u domovini Croatian Scholarship Fund iz Kalifornije, izabrala je dvadeset najperspektivnijih ovogodišnjih maturanata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kojima će dodijeliti višegodišnje sveučilišne stipendije.

 

To su: Tomislav Andrić iz Novog Šehera (Žepče), Ana Batinović iz Metkovića, Filip Dujmušić iz Busovače, Matej Erceg iz Valpova, Ante Jurjević iz Rijeke, Sara Marija Lovrenović iz Virovitice, Bojana Matić iz Crnića, Dario Martić iz Žepča, Bruno Mihalić iz Varaždinskih Toplica, Marina Mišković iz Hrvatske Kostajnice, Valentina Plantak iz Radovana, Zoran Primorac s Pelješca, Katarina Risović iz Virovitice, Mate Šimović iz Čapljine, Gabrijela Šišić iz Davora, Ivan Školka iz Bizovca, Lucija Stilinović iz Varaždina, Josipa Stjepanović iz Županje, Josip Živković iz Lukača te Gabrijela Zlatunić iz Uskoplja.   

 

Izabrani stipendisti su proglašeni najboljima između stotinjak prijavljenih, a odbor ove hrvatsko-američke zaklade vodio je računa - ne samo o izvrsnom uspjehu u srednjoj školi već i o uspjesima i angažmanu u izvannastavnim aktivnostima, te materijalnom statusu njihovih obitelji.

 

Ukoliko upišu željeni studij te zadovolje kvalitetom studiranja, Zaklada će ih pratiti tijekom cijelog njihova studija na jednome od hrvatskih sveučilišta, a omogućit će im i druge benefite kako bi statsali u vrhunske stručnjake i lidere koji će u budućnosti pomagati svome narodu. Naime, cilj zaklade je – uz materijalnu potporu – pomoći budućim studentima i u njihovom intelektualnom i duhovnom rastu.

 

Na taj način utjecajni američki Hrvati, koji vode zakladu, žele pomoći razvoju domovine, odnosno stvaranju nove generacije mladih i sposobnih lidera koji će nositi razvoj Hrvatske i Bosne i Hercegovine na različitim područjima djelovanja.

 

Zaklada stipendira nadarene studente u domovini od 1993. i do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade – diplomiralo više od dvije stotine studenata na različitim fakultetima diljem Hrvatske, koji danas rade na sveučilištima, državnim institucijama ili korporacijama. Oni su u Hrvatskoj okupljeni u udruzi CSF-Hrvatska. 

 

Zakladu financiraju mnogobrojni američki dobrotvori. Jedan od najvećih među njima je poznati hrvatski vinar Miljenko Mike Grgich.
    

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HRVATSKA, STUDIJ, Croatian Scholarship Fund, BIH