A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-038.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Srđ je naš' i Zeleni: Dubrovački dogovor je protiv volje građana! | Politika+
Hrvatska

KOMENTAR: 'Srđ je naš' i Zeleni: Dubrovački dogovor je protiv volje građana!

Riječ je o interesnom savezu 17 gradskih vijećnika sklopljenom pod pritiskom rokova za donošenje urbanističkog plana uređanja Srđa.

Piše: PolitikaPlus

Predstavnici Inicijative "Srđ je naš" i Zelene akcije ocijenili su na konferenciji za novinare u Dubrovniku vezi sa sjednicom Gradskog vijeća na kojoj je postignut tzv. "dubrovački dogovor" HDZ-a, SDP-a i HNS-a da je riječ o interesnom savezu 17 gradskih vijećnika sklopljenom pod pritiskom rokova za donošenje urbanističkog plana uređanja Srđa.

Đuro Capor, Luko Piplica i Enis Čerimagić na konferenciji za novinare održanoj ispred dubrovačke Gradske kavane osvrnuli su se na drugu konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je postignut tzv. "dubrovački dogovor", a za predsjenika vijeća izabran Niko Bulić. Po njihovim riječima, dogovor je postignut zbog rokova za donošenje urbanističkog plana uređenja Srđa jer će on - ako se ne izglasuje na Gradskome vijeću do 22. kolovoza - morati u ponovnu izradu.

Ne sumnjamo da će lakoća kojom je izdan javni interes i koja je pokazana u ovom slučaju među vodećim strankama u Gradskome vijeću rezultirati daljnjom privatizacijom javnih i zajedničkih dobara

Kako su ocijenili, riječ je o interesnoj koaliciji SDP-a HDZ-a i HNS-a, koja je usmjerena na pogodovanje sumnjivim projektima, a protiv volje većine građana Dubrovnika.

Predstavnici Inicijative "Srđ je naš" i Zelene akcije podsjetili su kako se na referendumu održanom u travnju ove godine više od deset tisuća Dubrovčana očitovalo protiv predloženog projekta izgradnje golfskog terena na Srđu.

"Ne sumnjamo da će lakoća kojom je izdan javni interes i koja je pokazana u ovom slučaju među vodećim strankama u Gradskome vijeću rezultirati daljnjom privatizacijom javnih i zajedničkih dobara", istaknuli su predstavnici Inicijative "Srđ je naš" i Zelene akcije.

Inicijativa "Srđ je naš" i Zeleni ocjenjuju da je u vezi s golfom na Srđu riječ o uništavanju državnoga šumskog zemljišta, rasipanju vode i betonizaciji obale izgradnjom 240 vila i 400 apartmana te parazitiranju na lokalnoj infrastrukturi. Podsjećaju da je studija utjecaja na okoliš, protivno zakonu, tri puta vraćana na doradu te da je uzela u obzir utjecaje samo jednog dijela planirane izgradnje. Kako nije analiziran utjecaj 400 apartmana na okoliš, oni su i podigli tužbu, a podsjećaju i da je 2006. podnesena ustavna tužba zbog nezakonitosti donošenja projekta u samom začetku.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, hdz, zelena akcija, srđ je naš, hns, dubrovnik