A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/promet-guzva-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

POGLEDAJTE VIDEO Zaposlenici HAC-a prosvjeduju protiv davanja autocesta u koncesiju | Politika+
Hrvatska

''MONETIZACIJA'': POGLEDAJTE VIDEO Zaposlenici HAC-a prosvjeduju protiv davanja autocesta u koncesiju

U sindikatu tvrde da Vlada ne mora krenuti u monetizaciju autocesta, nego samo u reprogram postojećih kredita.

Piše: PolitikaPlus/Hina


"Netočne su tvrdnje da su autoceste neprofitabilne, mi godišnje ostvarujemo 2,6 milijardi kuna. Sa sposobnom, a ne politički podobnom upravom i uz reprogram kredita do 2019. godine, HAK bi poslovao u plusu"

Dvjestotinjak zaposlenika Hrvatskih autocesta, članova Nezavisnog cestarskog sindikata, krenuli su nešto prije 10 sati s Trga bana Jelačića prema Banskim dvorima, prosvjedujući protiv monetizacije autocesta.

Prosvjednici nose transparente "Reprogramirajte kredit i zadržite upravljanje autocestama", "Rasprodaja na Trgu sv. Marka", logotip Plana 21 Kukuriku koalicije koji izgleda kao da se rasipa, te znakove zabranjenog smjera.


U sindikatu tvrde da Vlada ne mora krenuti u monetizaciju autocesta, nego samo u reprogram postojećih kredita.

"Netočne su tvrdnje da su autoceste neprofitabilne, mi godišnje ostvarujemo 2,6 milijardi kuna. Sa sposobnom, a ne politički podobnom upravom i uz reprogram kredita do 2019. godine, HAK bi poslovao u plusu", rekao je  Anđelko Kasunić, predsjednik podružnice sindikata u Hrvatskim autocestama.

Ne odustane li Vlada od monetizacije, sindikati će, najavljuje Kasunić, najesen pokrenuti inicijativu za održavanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili jesu li za davanje autocesta u koncesiju, ali i za prodaju drugih tvrtki u državnom vlasništvu, poput Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja.

Članovima Cestarskog sindikata pridružili su se i članovi nekih drugih sindikata i čelnici sindikalnih središnjica.

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KONCESIJE, MONETIZACIJA, HRVATSKE AUTOCESTE, HAC, PROSVJED, AUTO-CESTE, AUTOCESTE