Zagreb

SKUPŠTINA: Zagrebačka Gradska skupština podržala prodaju gradskih stanova

Grad Zagreb upravlja sa 6376 stanova, uknjiženo je njih 580, a s obzirom na status korisnika ili stanje stana prodavati se može njih 140.

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačka Gradska skupština dala je danas zeleno svjetlo prodaji stanova u gradskom vlasništvu, a za takvu odluku bilo je 25 vijećnika, dest protiv i devet suzdržanih.

Grad Zagreb upravlja sa 6376 stanova, uknjiženo je njih 580, a s obzirom na status korisnika ili stanje stana prodavati se može njih 140.

HDZ, kaže Margareta Mađerić, ne može podržati prodaju, jer nema izračuna što će taj korak značiti za gradsku blagajnu, po kojoj će se cijeni stanovi prodavati, koliko će se umanjiti cijena kvadrata za neuknjižene stanove?

Utvrđivanje parametara za prodaju traži i Zoran Piličić (HDZ), tim više, kaže, što u prodaju idu i neuknjiženi stanovi, te što trošak uknjižbe pada na kupca.

Jelena Vukičević Pavičić (NL M. Bandića) odgovara kako proteklih godina u pokušajima prodaje gradskih stanova gotovo da i nije bilo uspjeha. Interesa gotovo da i nije bilo, kaže Vukičević, koja drži da treba podržati prodaju, jer se omogućuje ljudima da relativno povoljno dođu do nekretnine i da se onda bore za uknjižbu.

Jedno vozilo na 540 stanovnika, omjer je za određivanje broja dozvola za taxi prijevoznike, stoji u danas donijetoj Odluci o autotaksi prijevozu. Slijedeće dvije godine, istaknuto je, neće se raspisivati novi pozivi za povećanje broja licenci.

Skupština je rasporedila sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih zastupnika – za ovu godinu osigurano je gotovo tri milijuna kuna (2,99 milijuna), po zastupniku se dobije 40.382 kune, po svakoj zastupnici 44. 420 kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STANOVI, GRADSKA SKUPŠTINA, ZAGREB