Hrvatska

NEVJEROJATNO: ŽIVOT NA TUĐI TERET Pogledajte što sve plaćamo saborskim zastupnicima!

Stanarina, putovanja, smještaj, naknada za odvojeni život, automobil, cestarina, režija i dnevnice!

Piše: Vanja Deželić

Hrvatska grca u krizi, a saborskim zastupnicima je kao bubregu u loju! Tako bi se mogao rezimirati pregled troškova za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja kojima im se plaća sve što rade, a riječ je o skoro 4,5 milijuna kuna! Listu predvode liberalni 'narodnjaci' Boris Blažeković i Srđan Gjurković.

 

>> Saborski zastupnici su odradili svoje i sada uživaju u 45 dana zasluženog godišnjeg odmora

Blažekoviću, inače voditelju Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a te članu Odbora za međuparlamentarnu suradnju, isplaćeno je ukupno neto više od 81 tisuće kuna. Najviše mu je isplaćeno za zrakoplovne karte - nešto manje od 55 tisuća kuna.

Zastupnicima se plaćaju stanarina, režije, naknada za odvojeni život, cestarina, automobil, putovanja, hotelski smještaj, dnevnice

Gjurkoviću, koji živi u Splitu i predsjednik je Županijske organizacije HNS-a, isplaćeno je ukupno nešto manje od 78 tisuća kuna, od toga najviše za korištenje automobila i najam stana.

Pojedinačni troškovi saborskih zastupnika, koje je danas objavio Hrvatski sabor, pokazuju da se najveći iznosi upravo odnose na zrakoplovne karte te na korištenje osobnog automobila i najam stana, a u evidenciju, kako se navodi, još uvijek nije uvedeno nekoliko službenih putovanja iz lipnja koja nisu obrađena.

Iz podataka se vidi i da su primjerice neke zrakoplovne karte plaćene 70 kuna, a hotelska soba 24 kune. U tim slučajevima riječ je o razlici nakon refundiranja troškova jer neke institucije, poput Vijeća Europe, refundiraju troškove nacionalnim parlamentima, pojašnjavaju iz Sabora.

Također, zastupnicima se plaćaju stanarina, režije, naknada za odvojeni život, cestarina, automobil, putovanja, hotelski smještaj, dnevnice... Ako se nakon svega pitate kako ih nije sram ne brinite, pitamo se i mi!

POGLEDAJTE POJEDINAČNE TROŠKOVE ZASTUPNIKA:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zastupnici, sabor, troškovi