Sport

USPJEH: Klupsko SP u futsalu: Zagrebački Alumnus se plasirao u polufinale!

Tako hrvatski predstavnik nastavlja borbu za 100.000 dolara, koliko donosi prvo mjesto.

FOTO: Vedran Tolić
Piše: Vedran Tolić
Tako hrvatski predstavnik nastavlja borbu za 100.000 dolara, koliko donosi prvo mjesto. Ulaskom u polufinale je Alumnus osigurao zaradu od minimalno 25.000 dolara. Novac je, naravno, svima potreban, ali nije ni on sve na svijetu. Pitate se zašto? Prvenstveno zato što je klub praktički krenuo od kvartovskih liga.

Ponekad je u životu teško riječima opisati nečiju sreću. Upravo se jedan od takvih sretnih trenutaka odigravao na Kuwait Mini World Futsal Club Tournamentu. Naime, zagrebački Alumnus je u utakmici četvrtfinala svladao bahreinski Muharraq rezultatom 5:1! Tri pogotka postigao je Hrvoje Penava, dok je dva postigao Matija Capar. Ovo je druga Alumnusova pobjeda protiv Bahreinaca, s obzirom da su prije desetak dana odigrali prijateljsku utakmicu s njima i slavili rezultatom 4:1.

 

Turnir predstavlja neslužbeno klupsko Svjetko prvenstvo u futsalu i zaista je bespotrebno reći kolika je vrijednost postignutog rezultata. Posebno zato što su organizatori Alumnus smatrali autsajderom, ali je mlada i poletna momčad, predvođena s nekoliko iskusnih igrača, samo pokazala da se na hrvatskim parketima igra odličan futsal.

 

Tako hrvatski predstavnik nastavlja borbu za 100.000 dolara, koliko donosi prvo mjesto. Ulaskom u polufinale je Alumnus osigurao zaradu od minimalno 25.000 dolara. Novac je, naravno, svima potreban, ali nije ni on sve na svijetu. Pitate se zašto? Prvenstveno zato što je klub praktički krenuo od kvartovskih liga. Osnovala ga je skupina studenata sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva te su korak po korak došli do vrhunske razine. Zato je ponekad ova druga pobjeda, kada znate da ste sve stvorili svojim rukama i poštenim radom, važnija i slađa. Neki su igrači uzimali godišnje odmore kako bi mogli biti u Kuvajtu, a jedan od njih je i napadač Hrvoje Penava, koji briljira na turniru.

 

- Od prve smo minute ušli u utakmicu na pravi način. Iako, moram priznati da smo bili malo nervozni jer je utakmica nosila velik ulog. Odmah se vidjela razlika u kvaliteti, koja je bila na našoj strani. Bili smo neprecizni na početku, ali se "pipa" otvorila kada je na dodavanje Čirjaka zabio Capar. Poslije je sve bilo lakše. Neutralizirali smo najjače oružje Bahreinaca, a to su kontre i polukontre  - rekao je Hrvoje Penava, napadač Alumnusa.
Odlično je krenulo za Alumnus. U sedmoj je minuti Matija Capar poentirao za vodstvo Alumnusa. Ubrzo su Bahreinci imali stopostotnu prigodu, ali je vratar Dragan Lukić ponovno potvrdio svoju kvalitetu. Na 2:0 je rezultat povećao Hrvoje Penava.

 

Krajem prvog poluvremena Kristijan Postružin nezgodno je pao i u padu slomio ruku. No, to nije pokolebalo Alumnus koji je nastavio u istom ritmu u drugom poluvremenu. Na 3:0 je rezultat ponovno povećao dobro raspoloženi Penava na asistenciju Sadata Ziberija. Tada je suparnik u igru uveo vrtara-igrača. Ipak, Alumnus je odolijevao napadima uz odličnog Lukića na golu.

 

Do novog povećanja rezultata došlo je kada je Capar poslao loptu u praznu mrežu protivnika. Pet minuta prije kraja Penava uzima loptu i sa svoje polovice gađa za 5:0. Muharraq ipak na kraju postiže gol koji je primio Antonio Vuk u svom debiju za Alumnus na ovome turniru.

 

- Dojmovi poslije utakmice su podijeljeni: sretan sam i tužan. Naravno, sretan zbog pobjede i prolaska u polufinale, ali i tužan zbog Kristijana koji je slomio ruku i bez kojeg ćemo morati nastaviti borbu za odličja.  Oba svoja pogotka posvećujem njemu - neka zna da su sve naše misli uperene prema njemu! – rekao je Matija Capar.

 

- Što se tiče rezultata, rekao bih da nije odličan nego fenomenalan! Nitko od nas se ovome nije nadao kada smo dolazili na turnir jer smo izvukli daleko najjaču skupinu. Mi smo ovime postigli veliki rezultat i sve više od ovoga bit će pravo čudo jer su ovdje ekipe iz samog vrha svjetskog futsala. Ipak, nadam se da se doma nećemo vratiti s drvenom medaljom! – nadodao je.

 

Polufinalna utakmica između Alumnusa i Cardinal Rivne na rasporedu je u srijedu, 24. srpnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mali nogomet, alumnus, kuvajt