A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HSP: Žestoko smo protiv 'proslave' u organizaciji SNV-a Milorada Pupovca! | Politika+
Hrvatska

OSIJEK: HSP: Žestoko smo protiv 'proslave' u organizaciji SNV-a Milorada Pupovca!

'Taj ustanak nije bio antifašistički ustanak, nego ustanak velikosrpske bande uz pomoć talijanske okupacijske armije, tajne službe Kraljevine Italije i musolinijevih crnokošuljaša, onosno fašista!'

Piše: PolitikaPlus

Na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb podsjetio je cjelokupnu hrvatsku javnost na jedan događaj koji se u organizaciji SNV-a Milorada Pupovca 27. srpnja slavi kao tobožnji antifašistički ustanak i rekao: "Taj ustanak nije bio antifašistički ustanak, nego ustanak velikosrpske bande uz pomoć talijanske okupacijske armije, tajne službe Kraljevine Italije i musolinijevih crnokošuljaša, onosno fašista!

 

Šta SNV slavi na taj dan, upitao je Srb i nastavio. - Na taj dan se slavi četnički ustanak u jugozapadnoj Bosni, istočnoj Lici i sjevernoj Dalmaciji, dan kada je započeo nestanak Hrvata i Bošnjaka na tim područjima, dan kada su nestala cijela hrvatska sela u kojima je pobijeno i poklano svo stanovništvo od male djece, žena do staraca.

 

Posebno je istaknuto hrvatsko selo Borićevac koje je spaljeno i  sravnjeno sa zemljom i u koje se do današnjeg dana  nitko nije vratio jer to nisu dopuštale komunističke vlasti.

 

Šta SNV slavi na taj dan, upitao je Srb i nastavio. - Na taj dan se slavi četnički ustanak u jugozapadnoj Bosni, istočnoj Lici i sjevernoj Dalmaciji, dan kada je započeo nestanak Hrvata i Bošnjaka na tim područjima, dan kada su nestala cijela hrvatska sela u kojima je pobijeno i poklano svo stanovništvo od male djece, žena do staraca.

- Nadalje, postavlja se pitanje tko sve to plaća i zašto se dopušta da  svi građani Republike Hrvatske plaćaju i moraju gledati odavanje počasti četničkom ustanku na vijestima javne televizije. Hrvatska stranka prava će  i ove godine kao i svih prethodnih godina uoči 27. srpnja 2013. godine  zapaliti svijeće i položiti cvijeće u Srbu u spomen na nevino stradale hrvatske civile, na kraju je naglasio Srb.

 

HSP protiv monetizacije i prodaje CO i HPB

 

Daniel Srb se osvrnuo i na najavu tzv "monetizacije" hrvatskih auto-cesta, prodaju Croatia osiguranja i Hrvatska poštanske banke.

 

Ono što neki nazivaju "monetizacija" hrvatskih auto-cesta nije ništa drugo nego još jedna u nizu  katostrofalnih odluka hrvatskih vlada u zadnjih 10 godina. Jer sve vlade u  su samo prodavale strateške hrvatske resurse kada im je zafalilo novaca. Prodati nešto, jer "monetizacija" nije ništa drugo nego prodaja, što nekom stranom investitoru donosi dobit i ima ga interesa kupiti i isplativo mu je, graniči s ludošću - rekao je Srb i dodao, ako je to isplativo nekom stranom investitoru, zašto to nebi bilo isplativo i hrvatskoj državi kao vlasniku autocesta.

 

Hrvatska stranka prava podržava i podupire sve najave  radnika i sindikata iz Hrvatskih auto-cesta i svim svojim resursima podržati će nastojanja u spriječavanju prodaje hrvatskog nacionalnog blaga. Najavu prodaje Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke, Daniel Srb je ocijenio kao još jednu u nizu loših odluka hrvatskih vlada i prodaju "obiteljskog srebra", jer "obiteljsko zlato" u obliku INA-e, Plive, HT-a je već davno rasprodano.

 

- Rasprodavati imovinu koja donosi dobit i iz državnih ruku gurati ju u ruke  investitora koji će najprije reducirati broj zaposlenih, rasprodati vrijednu imovinu tih poduzeća jednostavno je  neprihvatljivo ponašanje - naglasio je Daniel Srb i dodao.

 

- Pozivamo hrvatsku vladu da se trgne i konačno počne raditi na otvaranju radnih mjesta i zapošljavanju, pogotovo mladih ljudi bez posla. Pozivamo Vladu RH da se konačno s ideološko - svjetonazorskog kolosijeka prebaci na donošenje odluka koje će  otvarati nova radna mjesta i zapošljavati ljude, zaključio je Srb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

monetizacija, snv, milorad pupovac, hsp, daniel srb, hpb, croatia osiguranje