A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nogomet-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pogledajte zbirno izvješće HHO-a o uzvratnim utakmicama 2. pretkola | Politika+
Sport

NAVIJAČI: Pogledajte zbirno izvješće HHO-a o uzvratnim utakmicama 2. pretkola

U sklopu projekta „Izravna prevencija navijačkog nasilja”, promatrači HHO-a pratili su utakmice drugog pretkola europskih klupskih natjecanja, i zabilježili sljedeća događanja.

Piše: PolitikaPlus

U sklopu projekta „Izravna prevencija navijačkog nasilja”, promatrači HHO-a pratili su utakmice drugog pretkola europskih klupskih natjecanja, i zabilježili sljedeća događanja.

GNK DINAMO – CS FOLA ESCH – 1:0

Utakmica je odigrana u Zagrebu, na stadionu Maksimir, u utorak, 23.07.2013. s početkom u 20:45, pred oko 12.000 gledatelja od čega je bilo 100 do 150 pripadnika Bad Blue Boysa (navijačke skupine GNK Dinama). Gostujućih navijača bilo je nekoliko desetaka.

Kao i na prethodnim utakmicama domaćeg prvenstva BBB-ovci se na početku utakmice grupiraju na doljnjem dijelu istočne tribine gdje ih je ovoga puta bilo 20-ak.

Već na početku utakmice ta grupica je poslala signal ostatku pripadnika Bad Blue Boysa na istočnoj tribini, skandiranjem Dinamovim igračima „Igrajte pederi“. Nakon toga su se povukli na vrh istočne tribine gdje ih se ubrzo prikupilo 100 – 150.

Glavni ton njihovom navijanju dalo je stalno skandiranje i pjevanje protiv uprave GNK Dinamo, a posebno protiv izvršnog direktora Zdravka Mamića. Prema našoj evidenciji čak 13 puta BBB su skandirali „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“ i to u 19., 26., 35., 40., 45., 64., 67., 74., 82., 87., 88., te u produžetku u 92. i 94. minuti. Na njihova skandiranja najveći dio navijača reagirao je zvižducima negodovanja.

U 39. minuti provala divljaštva i mržnje prema policiji iskazana je pjevanjem pjesme „Tučemo policiju k’o šugave pse, al’ za tebe Dinamo, pobit ću ih sve!“.

NK LOKOMOTIVA – FC DINAMO MINSK – 2:3

Utakmica odigrana Zagrebu 25. 07. u 20:00 sati, na stadionu Maksimir, pred oko 5000 gledatelja uz korektno navijanje, bez ikakvih incidenata.

FK HORIZONT TURNOVO – HNK HAJDUK – 1:1

Utakmica je odigrana u Skoplju na stadionu Filip II., 25.07. u 17:45 sati, pred oko 4000 gedatelja od čega i 200-tinjak navijača Torcide (Hajduk). Navijačima je bio zabranjen organizirani dolazak na utakmicu, stoga je maked-noska policija veliki dio navijača vratila s makednske granice. Na utakmici je bilo korektno navijanje, izuzev ponašanja grupice od nekoliko desetaka pripadnika Torcide, koji su u 59. minuti zapalili jednu, a sveukupno tri bengalke.

F.C. PRESTATYN TOWN – HNK RIJEKA – 0:3

Utakmica je odigrana u Rhylu, na stadionu Belle Vue, 25.07. u 20:00 sati po hrvatskom vremenu, pred oko 1500 gledatelja od čega 50-ak pripadnika Armade (Rijeka). Sama utakimca protekla je u mirnom tonu, a sportsku su atmosferu narušile dvije baklje, koje su u 65. minuti zapalili pripadnici Armade.

Napominjemo da je dio hrvatskih medija ovoga puta zabilježio izgrede hrvatskih navijača u inozemstvu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lokomotiva, rijeka, hajduk, dinamo, hho, navijači