A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/cecile-kyenge-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bananama na talijansku ministricu Cecile Kyenge na stranačkom skupu | Politika+
Svijet

RASISTIČKI NAPAD : Bananama na talijansku ministricu Cecile Kyenge na stranačkom skupu

Članovi desničarske skupine Forza Nuova ostavili su lutke umočene u lažnu krv na mjestu održavanja skupa u Cerviju u središnjoj Italiji.

Piše: PolitikaPlus

Prva talijanska crna ministrica, meta čestih rasističkih ispada od imenovana u travnju, osudila je čovjeka koji je na nju bacao banane dok je držala govor na stranačkom skupu u Rimu.

 

Iako banane nisu pale na pozornicu na kojoj je govorila Kyenge, na taj se incident kasnije osvrnula na Twitteru nazivajući ga "tužnim" i uzaludnim bacanjem hrane s obzirom na gospodarsku krizu

Ministrica integracije Cecile Kyenge, rođena u Demokratskoj Republici Kongo, razbjesnila je desničarske skupine zauzimajući se da imigranti lakše dobiju talijansko državljanstvo.

 

Nedugo prije incidenta u petak, članovi desničarske skupine Forza Nuova ostavili su lutke umočene u lažnu krv na mjestu održavanja skupa u Cerviju u središnjoj Italiji, prosvjedujući tako protiv Kyengina prijedloga da državljanstvo dobije svatko tko je rođen u Italiji.

 

"Imigracija ubija", pisalo je na lecima ostavljenima uz lutke, što je slogan koji je Forza Nuova ranije koristila vezano za ubojstva koja su počinili imigranti u Italiji.

 

Iako banane nisu pale na pozornicu na kojoj je govorila Kyenge, na taj se incident kasnije osvrnula na Twitteru nazivajući ga "tužnim" i uzaludnim bacanjem hrane s obzirom na gospodarsku krizu.

 

"Hrabrost i optimizam da se stvari promjene moraju doći od svih, od dna do vrha vlasti", napisala je ministrica.

 

Slične uvrede Kyenge doživljava otkako je postala ministrica, čak i od kolega političara. Ranije ovoga mjeseca, zastupnik protuimigrantske Sjeverne lige usporedio ju je s orangutanom, a ispričao se tek nakon što je bio izložen oštroj javnoj kritici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rasizam, uvreda, italija