Svijet

OPTUŽNICA : Poginulo 78 ljudi: Strojovođa vlaka optužen za ubojstvo iz nehaja

Francisco Jose Garzon Amo osumnjičen je da je prevelikom brzinom ušao u zavoj na ulazu u kolodvor Santiaga de Compostele, uzrokujući iskakanje vlaka iz tračnica.

Piše: PolitikaPlus

Strojovođa vlaka koji je u srijedu navečer izletio iz tračnica kod svetišta Santiago de Compostela na sjeverozapadu Španjolske, pri čemu je poginulo 78 ljudi, optužen je za ubojstvo iz nehaja, rekao je u subotu španjolski ministar unutarnjih poslova.

 

"Od četvrtka u 19.40 sati, on je pravno uhićen zbog sumnje da je počinio ubojstvo iz nehaja", rekao je novinarima Jorge Fernandez Diaz.

 

"Postoje razumne indikacije da se smatra da bi mogao biti odgovoran za ono što se dogodilo, što u svakom slučaju moraju utvrditi sudac i istraga", rekao je ministar.

 

Francisco Jose Garzon Amo (52) osumnjičen je da je prevelikom brzinom ušao u zavoj na ulazu u kolodvor Santiaga de Compostele, uzrokujući iskakanje vlaka iz tračnica.

 

U policijsku postaju priveden je u subotu nakon izlaska iz bolnice gdje je bio primljen zbog lakših ozljeda. U petak je odbio odgovoriti na pitanja policije.

 

"Pritvor od 72 sata završava u nedjelju u 19.40 sati i tada će izići pred suca", rekao je ministar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ubojstvo, poginuli, strojovođa, željeznička nesreća, španjolska