Sport

PORUKA: Dinamo: Kazna Uefe postoji, boli nas što neki misle da nije tako

'Mi bismo bili najsretniji da Uefina kazna nije istina, ali nažalost ta kazna postoji i tu nema nikakvih dvojbi.'

FOTO: Tomislav Svetina
FOTO: Screenshot/GNK Dinamo
Piše: GNK Dinamo
'Mi bismo bili najsretniji da Uefina kazna nije istina, ali nažalost ta kazna postoji i tu nema nikakvih dvojbi. U kazni Uefe sve piše kako smo i obavijestili javnost, a ono što nas je osobito zasmetalo i zaboljelo jest što je dio medija počeo sumnjati u to postoji li kazna ili ne što je jednostavno apsurdno.'

GNK Dinamo je podijelio predstavnicima medija na konferenciji za medije sve materijale dobivene od Uefe te se o svemu oglasio i glavni direktor kluba Tomislav Svetina.

 

- Mi bismo bili najsretniji da Uefina kazna nije istina, ali nažalost ta kazna postoji i tu nema nikakvih dvojbi. U kazni Uefe sve piše kako smo i obavijestili javnost, a ono što nas je osobito zasmetalo i zaboljelo jest što je dio medija počeo sumnjati u to postoji li kazna ili ne što je jednostavno apsurdno – rekao je direktor držeći u ruci faxove pristigle iz Uefe koje su dobili i svi novinari na konferenciji te mogu skinuti u prilogu na dnu teksta.

 

- Kroz prvih par kola domaćeg prvenstva uspjeli smo afirmirati ligu, imali smo lijepu posjetu i sada smo u situaciji da ne možemo prodavati istočnu tribinu. Upravo zbog toga smo u subotu odmah htjeli informirati navijače koji su kupili godišnje ili jednokratne ulaznice što im je činiti odnosno kako i kada mogu zamijeniti ulaznice te obavijestiti sve navijače da je tribina istok zatvorena.

 

Uefa je 1.lipnja ove godine donijela novi pravilnik koji je izuzetno osjetljiv na svaku vrstu rasizma i homofobije te su kazne vrlo rigorozne tako da bilo kakva moguća žalba Dinama na ovu odluku neće pomoći za utakmicu protiv Sheriffa: - Mi ćemo vjerojatno ići sa žalbom, ali rok je vrlo kratak i istočna tribina sigurno sutra neće biti otvorena, ali ono što možemo napraviti jest senzibilizirati Uefu da smo zaista napravili sve kako bismo riješili te probleme.

 

Okupljene medije zanimalo je kako može Dinamo spriječiti da isti ili slični povici dođu s drugih tribina:

 

- To je teoretski i u praksi vrlo lako moguće, a mi smo tu na neki način u vrlo nezavidnoj situaciji – iskreno je rekao glavni direktor pa nastavio: - Možemo apelirati, a mediji prenositi da je takvo ponašanje jednostavno nedopustivo i da Uefa to neće tolerirati. Nije ovo nikakvo sijanje straha niti nam je želja strašiti, ali jednostavno Uefa jasno govori koje sljedeće sankcije ako se ista stvar ponovi. U subotu je izvršni predsjednik rekao iznos koji su naši klubovi platili; mislim da to zaista dosta govori. Nismo mi tu izuzetak, to postoji svugdje u Europi, ali nas zanima samo Hrvatska i naše dvorište.

 

- Jutros me nazvao ozbiljan poslovni čovjek i pitao "kaj je fakat istina da Uefa nije poslala kaznu?". Došli smo jednostavno to takvog apsurda da smo morali reagirati – rekao je direktor Svetina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav svetina, kazna, uefa, dinamo7