A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-038.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Golf na Srđu dobio zeleno svjetlo dubrovačkog gradskog vijeća: Prosvjed završio privođenjem | Politika+
Hrvatska

ZVIŽDUCI I NEGODOVANJE: Golf na Srđu dobio zeleno svjetlo dubrovačkog gradskog vijeća: Prosvjed završio privođenjem

Na sjednici, koja je bila na trenutke vrlo burna, oni koji su glasovali 'za' čak su od protivnika nazvani izdajnicima.

Piše: PolitikaPlus/HRT

Na sjednici dubrovačkog gradskog vijeća usvojen je Urbanistički plan uređenja platoa Srđ. Za odluku je glasovalo 16 vijećnika, sedam je bilo protiv, a SDP-ova vijećnica Tatjana Šimac Bonačić bila je suzdržana. Bila je to posljednja prepreka za početak investicije u kompleks sa golfom vrijedne milijardu eura, prenosi HRT.

 

Na sjednici, koja je bila na trenutke vrlo burna, oni koji su glasovali 'za' čak su od protivnika nazvani izdajnicima. Uskoro donosimo atmosferu sa sjednice u videoprilogu.

 

Sjednica Gradskog vijeća kasnila je zbog prosvjeda 100-tinjak aktivista, koji su zbog protivljenja projektu na Srđu blokirali Gradsku vijećnicu. Tako je sjednica umjesto u 17 sati počela tek oko 18.30 jer su okupljeni aktivisti građanske inicijative Srđ je naš i Zelene akcije pojačani građanima Dubrovnika blokirali su sve ulaze u Gradsku vijećnicu. Nakon što je policiji stiglo pojačanje, omogućen je ulazak vijećnika u vijećnicu.

 

Inače, prosvjednici su se okupili oko 16 sati, s transparentima Srđ je naš i Apartmanizacija, Što golf ima s tim, a nose i transparente sa slikama gradskih vijećnika na kojima piše Prodano.

 

Sjednica Gradskoga vijeća sazvana je sa središnjom točkom dnevnoga reda - prijedlog odluke o donošenju urbanističkog plana uređenja Sportsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, srđ je naš