A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/knin-zastava-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

PROSLAVA U KNINU: Aplauz Krstičeviću, žvizduci Milanoviću!!! | Politika+
Hrvatska

DAN POBJEDE : PROSLAVA U KNINU: Aplauz Krstičeviću, žvizduci Milanoviću!!!

KRSTIČEVIĆ: Kao svoju domovinu branili su Hrvatsku i mnogi sinovi našeg naroda u BiH, ali i mnogi odani Srbi, Muslimani, Albanci

Piše: PolitikaPlus/I.G.

Središnja proslava Dana pobjede je u Kninu. U 9.30 sati na Kninskoj tvrđavi svečano je podignuta hrvatska zastava, a čast je ove godine dobio Ante Došen, pripadnik 9. gardijske brigade. Godišnjica oslobađanja Knina, 18. po redu, obilježena je i s 18 pucnjeva s Kninske tvrđave, a zazvonila su i crkvena zvona. Doprinos proslavi dali su i pripadnici hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 

KRSTIČEVIĆ: Kao svoju domovinu branili su Hrvatsku i mnogi sinovi našeg naroda u BiH, ali i mnogi odani Srbi, Muslimani, Albanci i njima treba odati priznanje. Posebno smo zahvalni obiteljima naših poginulih junaka kojima je zasigurno najteže

Na vrućem kninskom suncu okupio se cijeli državni vrh od premijera Zorana Milanovića, predsjednika Ive Josipovića, predsjednika Sabora Josipa Leke te ostalih.

 

U Kninu je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Okupljenima se na glavnom kninskom trgu prvi obratio general bojnik u miru, Damir Krstičević koji je srdačno pozdravio sve okupljene i svima, a posebno obiteljima poginulih i stradalih branitelja Domovinskog rata, čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.

 

- Već 18 godina na ovaj dan cijela Hrvatska iskazuje zahvalnost i čast hrvatskim braniteljima koji su izborili hrvatsku slobodu i suverenost - rekao je i prisjetio se još jednom boraca koji danas nisu s nama. Kao svoju domovinu branili su Hrvatsku i mnogi sinovi našeg naroda u BiH, ali i mnogi odani Srbi, Muslimani, Albanci i njima treba odati priznanje. Posebno smo zahvalni obiteljima naših poginulih junaka kojima je zasigurno najteže. No danas moram spomenuti tri naša generala koji su dobili i Domovinski rat i rat za istinu u Haagau. U oba rata su pobjedili i dokazali da je hrvatski narod vodio borbu za slobodu. Okrenimo se u zajedništvu i novim izazovima i iako braniteljima nije lako Hrvatska i dalje računa na vas i nastavimo se brinuti o Hrvatskoj i čuvati istinu o Domovinskom ratu - rekao je Krstičević.

 

JOSIPOVIĆ: Treba pobijediti u miru i treba pružiti ruku onima koji su na drugoj strani i treba prepoznati da Hrvatsku vole i pripadnici manjina. Moramo pronaći i naše nestale i nosite s ponosom sliku svog sina

Kada se prisjetio prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, dio okupljenih počeo je skandirati Franjo, Franjo.

 

No, počeli su zviždati kada se na pozornicu popeo premijer Zoran Milanović.

 

- Dragi branitelji, drage obitelji branitelja, dragi prijatelji sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti - rekao je na početku svog govora premijer Zoran Milanović, kojemu nije bilo lako govoriti.

 

- Hrvatski put bio je težak put, najteži put koji je jedna zemlja članica Europske unije ikad imala, kazao je premijer.

 

- Oluja je bila vrhunski izvedena akcija i posebno čestitam vama generale Ante Gotovina, započeo je svoj govor predsjednik RH Ivo Josipović.

 

- Danas smo ponosni na uspjeh u ratu, ali najviše cijenimo mir i siguran sam da je vama braniteljima to najbitnije. Treba pobijediti u miru i treba pružiti ruku onima koji su na drugoj strani i treba prepoznati da Hrvatsku vole i pripadnici manjina. Moramo pronaći i naše nestale i nosite s ponosom sliku svog sina - obratio se Josipović obitelji nestalog branitelja.

 

  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

damir krstičević, akcija, oluja, knin