A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/olimpijska_baklja.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Za točno tri godine bit će otvorene Olimpijske igre u Rijo de Janeiru | Politika+
Sport

U IŠČEKIVANJU : Za točno tri godine bit će otvorene Olimpijske igre u Rijo de Janeiru

Prvi put u Jućnoj Americi.

Piše: PolitikaPlus

Točno za tri godine, 5. kolovoza 2016., u Rio de Janeiru će započeti Igre XXXI. olimpijade koje će prvi put biti organizirane u Južnoj Americi.

 

Olimpijski objekti nalaze se u četiri zone: Barra, Deodoro, Copacabana i Maracana, a za razliku od svih dosadašnjih Igara, u Riju će postojati dva Olimpijska parka - Barra (devet sportova) i Deodoro (osam sportova).

Na Igrama, koje će biti otvorene na legendarnom stadionu Maracana, nastupit će 10.500 sportaša iz cijelog svijeta. Brazilska vlada želi projektom "Rio 2016." ostvariti niz pozitivnih promjena, a prije svega poboljšati infrastrukturu, javni prijevoz, sigurnosti, stanovanje i obrazovanje u Riju.

 

Organizacijski odbor OI Rio 2016., uz podršku brazilske vlade te pokrajinskih i gradskih vlasti, ubrzano napreduje s dovršenjem izgradnje potrebnih objekata kako bi ispunio sva obećanja dana 2009. u Kopenhagenu, kada je Rio de Janeiro izabran za domaćina Igara 2016.

 

Olimpijski objekti nalaze se u četiri zone: Barra, Deodoro, Copacabana i Maracana, a za razliku od svih dosadašnjih Igara, u Riju će postojati dva Olimpijska parka - Barra (devet sportova) i Deodoro (osam sportova).

 

Zahvaljujući organizaciji Panameričkih igra 2007. godine jedan dio potrebnih borilišta za OI Rio 2016. već je izgrađen, a u travnju 2013. započela je i izgradnja olimpijskog igrališta za golf koje će nakon Igara postati prvo javno igralište u Riju. Grade se i tri dvorane u Olimpijskom parku Barra u kojima će se održati natjecanja u košarci, judu, taekwondou i hrvanju.

 

Novi objekti, zajedno s centrom vodenih sportova Maria Lenk, Olimpijskim velodromom i Olimpijskim teniskim centrom postat će, kao nasljeđe OI Rio 2016., prvi trening centri ne samo u Brazilu nego i u Južnoj Americi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

olimpijska baklja, rio de janeiro