A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/anders-breivik-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sveučilište u Oslu odbilo Breivika: Ništa od studiranja političkih znanosti | Politika+
Svijet

NEMA NUŽNU SPREMU : Sveučilište u Oslu odbilo Breivika: Ništa od studiranja političkih znanosti

Zaključili smo da nije dovoljno osposobljen za studij političkih znanosti

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Norveški desni ekstremist Anders Behring Breivik koji je na sveučilištu u Oslu htio studirati političke znanosti, primio je odbijenicu s obrazloženjem da nema nužnu spremu, priopćilo je sveučilište.

 

22. srpnja 2011. Breivik je ubio ukupno 77 ljudi, uglavnom mladih, aktiviravši najprije bombu ispred zgrade vlade u Oslu a zatim pucajući na sudionike skupa laburističke mladeži na otoku Utoeyji

"Zaključili smo da nije dovoljno osposobljen za studij političkih znanosti", rekao je za agenciju France presse rektor sveučilišta u Oslu Ole Petter Ottersen.

 

Breivik koji služi dvadesetjednogodišnju zatvorsku kaznu - koja mu se može produžiti - zbog ubojstva 77 ljudi, podnio je molbu sveučilištu kako bi mu se omogućilo studiranje iz ćelije.

 

Ottersen je rekao da je Breiviku poslano pismo s obrazloženjem odluke.

 

U Norveškoj sveučilišta biraju studente ovisno o ocjenama iz srednje škole, a bodovni prag nije isti svake godine.

 

Breivik, kojemu su 34 godine, prekinuo je srednju školu, ali njegova odvjetnica Vibeke Hein Baera kaže da je u zatvoru počeo učiti kako bi podigao stupanj svoje naobrazbe.

 

Dana 22. srpnja 2011. Breivik je ubio ukupno 77 ljudi, uglavnom mladih, aktiviravši najprije bombu ispred zgrade vlade u Oslu a zatim pucajući na sudionike skupa laburističke mladeži na otoku Utoeyji.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

norveška, oslo, studij politiologija